Sportul în România, tratat doar la nivel de performanță, nu ca vehicul de învățare

201
Sportul în România, tratat doar la nivel de performanță, nu ca vehicul de învățare - ddd-1580305911.jpg

Articole recomandate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a afirmat miercuri că la nivelul dezbaterilor și politicilor publice din ultimii ani, în România, sportul este tratat "doar la nivel de performanță, la nivel de vârfuri, de numărat medalii sau campioni". El a participat la conferința "România Educată - politici publice și coordonarea surselor de finanțare", organizată la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

"Ceea ce, din păcate, se omite de foarte mulți ani este componenta socială a sportului de masă, care este parte a procesului de educație în această țară și care trebuie reașezat acolo unde îi este locul. Aș putea spune că în acest moment, din păcate, societatea românească are un văl pe care nu îl dă la o parte în ceea ce privește beneficiul social pe care sportul îl aduce, în ceea ce privește modul în care ne formăm copiii și în special pe cei în forme de învățământ prin sport", a subliniat Stroe.

Potrivit acestuia, sistemul educațional nu trebuie privit ca o destinație "finală" sau ca un scop în sine pentru sport, ci "ca un vehicul de învățare". "La fel cum unui copil, la matematică sau fizică, poți să îi arăți care sunt modalitățile de învăța un lucru, la fel, prin sport, poți învăța cum poți să fii mai sănătos, cum poți să înveți să respecți regulile într-un grup, poți să capeți încredere în tineri, poți să te fixezi ca viitor adult cu valori și cu principii clare și bine definite, poți să înveți ce este toleranța și fair-playul. Cred că 'România Educată', deopotrivă, este o Românie sănătoasă, cred că este o Românie construită pe valori și pe principii", a spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5963 secunde