Stare de urgență! Holera face ravagii! "Avem nevoie de ajutor"

159
Stare de urgență! Holera face ravagii!

Articole de la același autor

Autoritățile din capitala Yemenului, Sanaa, au declarat starea de urgență în contextul creșterii cazurilor de holeră în oraș și au lansat un apel la ajutor internațional, transmite France Presse.


Cazurile de holeră identificate depășesc ''media normală'' și sistemul de sănătate din capitală este ''incapabil să țină sub control acest dezastru'', a declarat în noaptea de duminică spre luni ''ministerul'' sănătății din cadrul administrației instalate de rebelii șiiți houthi care controlează orașul.


Acest departament a lansat un apel la ajutor pe lângă organismele internaționale pentru a ține sub control epidemia.


Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a raportat duminică 115 decese din cauza holerei în două săptămâni în această țară aflată în război.


Focarul intervine după o epidemie de holeră înregistrată în Yemen în octombrie 2016.


Sistemul de sănătate din Yemen se confruntă cu serioase dificultăți după doi ani de conflict, iar infrastructura de salubritate aflată în stare critică contribuie la răspândirea bolii. Agenții patogeni pătrund în sursele de apă și se răspândesc mai ușor, în condiții de vreme caldă și de ploaie torențială.


Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), circa 7,6 milioane de persoane trăiesc în Yemen în zone cu risc ridicat de holeră. 


Sursa: agerpres.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6358 secunde