Stațiunea blocurilor. În Mamaia, vor fi ridicate zeci de turnuri pe malul lacului și al mării

2173
Stațiunea blocurilor. În Mamaia,  vor fi ridicate zeci de turnuri  pe malul lacului și al mării - fotofondmamaiablocuri2-1543163269.jpg

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia a devenit o stațiune a blocurilor. Turnurile de beton au invadat spațiile verzi, au invadat parcările, dar au intrat și pe nisip. Se construiește bloc după bloc, într-un ritm alert, și, chiar dacă pare că nu mai ai unde să arunci un ac, încă mai sunt zone unde noi investitori se pregătesc să ridice alte clădiri cu mai multe etaje.

În tot acest timp, hotelierii se plâng că nu mai au clienți, pentru că turiștii preferă să rezerve pe site-urile de închirieri cu ziua, și că nu mai au locuri de parcare, pentru că parcările au fost vândute la bucată. Rând pe rând, fiecare bucățică de loc liber din stațiune dispare, iar în locul ei apare alt și alt bloc.

Pe lista cu dezbaterile publice pe teme de urbanism a fost inclus, în luna noiembrie, un anunț de consultare a Planului Urbanistic de Detaliu, pentru construirea unui imobil cu demisol, parter, cinci etaje și trei retrase, deci, în total, opt niveluri, în zona Pinguin, Mamaia. Înălțimea finală a imobilului va fi de 31,5 metri. În stânga și în dreapta sunt, conform proiectului propus, două "vile turistice" cu opt, respectiv șapte etaje. Inițiatorii PUD-ului sunt SC Real Estate Investment SRL și SC Waldy Com Sales & Logistics SRL, prin Refalex Star SPRL. Noul bloc va fi chiar la Lacul Siutghiol și are funcțiunea de hotel apartament cu 111 unități, conform Certificatului de Urbanism nr. 75 din 22 ianuarie 2018.

În luna octombrie, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depus un memoriu de prezentare pentru construirea unui imobil cu parter și șapte etaje pentru locuințe colective în zona Marina Surf, stațiunea Mamaia. Tot anul acesta, Primăria Constanța a emis certificat de urbanism unei persoane fizice care va ridica un imobil cu parter și șapte etaje, cuprinzând apartamente de vacanță în zona Caraiman din stațiunea Mamaia. Iar firma Betina M SRL a primit avizele încă din luna februarie pentru a ridica un hotel restaurant cu 13 etaje, în zona restaurantului Tomis, și pentru a reamenaja exterior un alt imobil alăturat cu 13 etaje.



Blocuri între hoteluri

și pe foste parcări


Două blocuri va construi și firma Seaside Estate Company SRL, în zona restaurantului Dorna. Interesant este că terenurile pe care vor fi ridicate imobilele sunt lipite și se află între restaurantul Dorna și hotelul Bueno, o zonă deja foarte înghesuită, cu foarte puține locuri de parcare. Un bloc va avea parter și 11 etaje, iar cel de-al doilea parter și nouă etaje.

Tot nouă etaje va avea și blocul pe care intenționează să îl ridice firma Nitalexil SRL, prin Hortolomei Moscu Sorina Gina, proprietara Aqua Magic din Mamaia. Conform Certificatului de Urbanism nr. 4.404, obținut în data de 23 noiembrie 2018, este vorba despre un imobil ce va fi construit în zona Bar Melody și va avea parter, opt etaje și al nouălea retras, fiind destinat pentru locuire colectivă la etaje și funcțiune comercială la parter.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Stire din Social : Un nou ansamblu de locuințe,  la Constanța
Marţi, 02 Octombrie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Luni, 17 Septembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4878 secunde