Studiu. Cu cât se reduce riscul de infectare după vaccinarea cu serurile de la Moderna și Pfizer

601
Studiu. Cu cât se reduce riscul de infectare după vaccinarea cu serurile de la Moderna și Pfizer - vaccin-1617045788.jpg

Articole recomandate

Vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu SARS-CoV-2 după prima doză și cu 90% după a doua doză, arată datele unui studiu realizat în timpul campaniei de vaccinare din Statele Unite, ale cărui rezultate au fost publicate luni, informează Reuters, potrivit Agerpres.


Vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu SARS-CoV-2 la două săptămâni după administrarea primei doze, potrivit studiului menționat.


Riscul de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut cu 90% la două săptămâni după administrarea dozei de rapel, au adăugat autorii cercertării realizate pe un grup de aproape 4.000 de persoane vaccinate în Statele Unite, care au făcut parte din rândul personalului medical şi al profesiilor aflate în prima linie de luptă împotriva pandemiei de COVID-19.


Studiul, realizat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a evaluat capacitatea acestor două vaccinuri de a proteja împotriva infectării cu noul coronavirus, inclusiv împotriva infecţiilor care nu cauzează simptome.


Studiile clinice realizate de cele două companii au evaluat eficacitatea vaccinurilor lor în ceea ce priveşte prevenirea dezvoltării formelor grave de COVID-19.


Descoperirea făcută în noul studiu, realizat prin folosirea în condiţii reale a celor două vaccinuri care folosesc tehnologia ARN mesager, confirmă eficacitatea demonstrată în studiile clinice controlate, care au fost realizate înainte ca serurile să fie autorizate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (Food And Drug Aministration - FDA) din Statele Unite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6124 secunde