Studiu: Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva COVID

247
Studiu: Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva COVID - 1-1603384064.jpg

Articole recomandate

Mai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva SARS-COV2, dacă un astfel de vaccin ar fi disponibil. O arată un studiu făcut în 28 de țări la care au răspuns peste 20 de mii de persoane adulte, potrivit digi24.


România este mult sub media globală, care arată că șapte din 10 oameni ar accepta să se protejeze asfel împotriva îmbolnăvirii de COVID-19. Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.


Studiul a fost făcut pe o perioadă de șase luni, mai exact din martie și până la finalul lunii septembrie. La el au participat puțin peste 20.000 de oameni, mai exact 20.092 de respondenți din peste 28 de țări.


Persoanele au fost întrebate în ce măsură sunt de acord cu această afirmație: ”Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?”


Media globală arată că 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, 26% nu sunt de acord deloc sau în mare măsură. 


România este în partea de jos a clasamentului celor 28 de state, mai exact doar 57 la sută din românii care au participat la sondaj ar fi de acord să se imunizeze contra Covid-19. 


Rusii sunt cei mai puțini doritori să se vaccineze, iar in China aproape toată populația, 97% s-ar imuniza împotriva Covid-19. În topul celor mai sceptice state se află și Ungaria, cu 56%, precum și Polonia, cu 55%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6966 secunde