Studiu: Majoritatea românilor se tem că vor rămâne fără locuri de muncă din cauza crizei Covid-19

169
Studiu: Majoritatea românilor se tem că vor rămâne fără locuri de muncă din cauza crizei Covid-19 - romania-1596115169.jpg

Articole recomandate

Peste jumătate dintre români (54%) susțin că situația lor financiară curentă este destul de precară, iar aproximativ 60% se tem că vor rămâne fără loc loc de muncă pe fondul actualei crize COVID-19.


Pe de altă parte, 6 din 10 români afirmă că au economii suficiente pentru cel mult patru luni, la care pot apela în eventualitatea pierderii locului de muncă sau a scăderii veniturilor, reiese din cercetarea "Financial Pulse Survey", realizată de biroul local McKinsey & Company.


Același sondaj relevă faptul că 43% dintre consumatori consideră economia locală drept slabă și se așteaptă ca starea acesteia să se înrăutățească în următoarele trei luni.


Mai mult, românii sunt pesimiști și în ceea ce privește durata crizei economice: cea mai semnificativă parte (30%) a acestora estimează o perioadă de 1-2 ani, pe când 19% se așteaptă la o durată de până la 3 ani.


"De la debutul pandemiei, aproape jumătate dintre consumatori declară că au experimentat scăderi ale veniturilor și economiilor la nivel de gospodărie, dar mai puțin de o treime dintre aceștia au reușit să reducă și cheltuielile din gospodărie. În plus, aproximativ 60% dintre consumatori au devenit preocupați, cel puțin într-o oarecare măsură, de siguranța locului de muncă", se menționează în concluziile studiului.


Potrivit sursei citate, în situații de urgență, precum cele specifice acestei perioade, pentru 61% dintre respondenți economiile le pot ajunge cel mult patru luni dacă își mențin nivelul actual al cheltuielilor, iar 71% dintre români declară că se pot baza pe economii mai mici de 25.000 lei la nivel de gospodărie.


În plus, pe termen lung, peste 70% dintre respondenți se declară îngrijorați în ceea ce privește un nivel adecvat de venituri după ce vor ieși la pensie.


Sondajul "Financial Pulse Survey" a fost realizat în România în iunie 2020 și a cuprins peste 500 de respondenți. Rezultatele au fost ajustate, astfel încât cifrele să reflecte populația din România cuprinsă între 18 și 80 de ani.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7382 secunde