STUDIU: Suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu scad riscul de COVID-19

281
STUDIU: Suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu scad riscul de COVID-19 - vitamindsupplements689492677770x-1618917709.jpg

Articole recomandate

Multivitaminele, probioticele, Omega-3 și suplimentele precum vitamina D pot reduce riscul de infectare cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19, mai ales în rândul femeilor. Este concluzia unui studiu publicat în revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), relatează EFE, citată de Agerpres. În schimb, suplimente precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au contribuit la o scădere a riscului de COVID-19, potrivit studiului.


De la izbucnirea pandemiei, în 2020, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita şi a trata COVID-19, potrivit experţilor de la Imperial College din Londra. În Marea Britanie, în urma lockdown-ului decretat la 23 martie anul trecut, s-a constatat o creştere semnificativă a vânzărilor de vitamina C şi de multivitamine. Suplimentele dietetice pot contribui la menţinerea unui sistem imunitar sănătos, însă nu se ştia dacă suplimentele specifice pot fi asociate unui risc mai scăzut de infectare cu noul coronavirus.


Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infectare cu SARS-CoV-2. Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia împotriva COVID-19 oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8547 secunde