Subfinanțarea Sănătății îi lasă pe pacienții cu boli cronice fără medicamente

186

Articole recomandate

Pacienții cu boli cronice din România riscă să rămână fără medicamente din cauza subfinanțării acute a sistemului de sănătate, potrivit președintelui Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia.
"Pacienții noștri riscă să rămână foarte curând fără medicamente din cauza subfinanțării sistemului și a apariției comerțului paralel cu medicamente, adică transferarea medicamentelor importate în România în alte țări. Medicamentele nu mai ajung la pacienții noștri, ci iau calea Europei. Din păcate, chiar dacă există un suport legal de a participa la aceste comisii consultative ale Ministerului Sănătății, suntem în continuare ignorați, pe toate patologiile", a declarat Cezar Irimia, vineri, la deschiderea Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți.
Reprezentanții COPAC au precizat că pacienții cu boli cronice sunt nemulțumiți de accesul insuficient la tratament, lipsa medicamentelor, a specialiștilor și de dotarea insuficientă a spitalelor. În România, potrivit reprezentanților COPAC, peste trei milioane de persoane suferă de afecțiuni cronice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 04 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7275 secunde