Succes pentru un tânăr din Agigea: învață să meargă, după o viață într-un scaun rulant!

278
Succes pentru un tânăr din Agigea: învață să meargă, după o viață într-un scaun rulant! - fondcazagigeasursaalexandrurotar-1586699215.jpg

Articole de la același autor

Speranță pentru un tânăr de 20 de ani, din Agigea, că va putea merge fără ajutor. Acesta se află în Turcia, unde urmează o serie de ședințe de recuperare cu aparate robotizate și deja după a treia ședință a reușit să stea în picioare. Totul a fost posibil cu ajutorul oamenilor de bine, care au donat pentru sănătatea acestuia și cărora Alexandru le mulțumește acum!

Alexandru este un tânăr din localitatea Agigea care se luptă pentru a sta în picioare și a merge fără sprijin, încă de la naștere. Problemele au apărut când a venit pe lume, mama lui, Liliana Daniela Rotariu povestind că medicii l-au tras de cap și i-au atins nervii pentru sistemul locomotor și sistemul nervos. "La vârsta de doi ani și opt luni am mers la dr. Mătărângă și am aflat diagnosticul: parapareză spastică și sindrom cerebelos", amintește mama tânărului.

De atunci, a început lupta pentru o viață cât mai apropiată de normalul pe care îl înțelege societatea: mai multe intervenții chirurgicale, mai multe ședințe de recuperare medicală. Dar adevărata speranță a venit abia în 2018, când au apărut progrese vizibile după ședințele de recuperare realizate la o clinică din Turcia. Dacă înainte Alexandru Rotariu era țintuit într-un fotoliu rulant, după ședințele de recuperare a putut să se deplaseze cu ajutorul unui cadru metalic.

Tot atunci, mamei i s-a spus că tânărul are șanse de recuperare de 100% și că va putea să meargă fără sprijin. Cheia era cât mai multă recuperare și mai ales cu ajutorul unor aparate robotizate. În România, Alexandru nu avea acces la aparatura recomandată, astfel că a făcut apel la bunătatea semenilor pentru a strânge miile de euro necesare pentru tratamentul în Turcia. A reușit să strângă banii, astfel că în prima săptămână din martie a plecat spre clinică, pentru terapie. Iar rezultatele s-au văzut încă de la a treia ședință.

"Am plecat pe 8 martie din România în Turcia, iar după a treia zi de fizioterapie, rezultatele sunt favorabile. Fizioterapia va mai dura câteva zile, după care vom merge din nou la medicul fizioterapeut, la control, iar după aceea vom afla dacă fizioterapia va continua în Turcia", a precizat mama tânărului, Liliana Daniela Rotariu, pentru "Cuget Liber". Deja tânărul poate să stea în picioare fără sprijin și să se deplaseze fără cadrul metalic. Încă puțin nesigur în mișcări, Alexandru le zâmbește larg și le mulțumește celor care au crezut în puterile lui. Pentru că, deși nu a putut până acum să alerge sau să joace fotbal, nu a disperat, ci a dovedit că este un luptător. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3804 secunde