Sunset Sea-mphony, de la Maria Tănase la Shostakovich și Metallica

359
Sunset Sea-mphony, de la Maria Tănase la Shostakovich și Metallica - sunsetseamphony-1564990261.jpg
Sunset Sea-mphony, un eveniment cultural devenit deja tradiție, se întoarce, pentru al treilea an consecutiv, pe faleza Cazinoului din Constanța. Constănțenii și turiștii vor putea să asculte, timp 13 zile, muzică românească și străină de calitate, interpretată live de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.


Orchestra formată din 25 de muzicieni și condusă de dirijorul Răzvan Metea a pregătit 60 de melodii dintr-o plajă diversă, de la Maria Tănase la Dmitri Shostakovich și Metallica. Concertele vor avea loc în fiecare seară, în perioada dintre 5 și 17 august 2019 inclusiv, pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar "Pescarii", între orele 20.00 și 21.00.
Publicul poate asista gratuit la toate spectacolele.


"Pentru ediția 2019 a "Sunset Sea-mphony", organizatorii au pregătit un repertoriu inedit, care va cuprinde piese românești și străine cunoscute și apreciate de publicul larg, din genuri muzicale diferite - piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock românești și străine, cântece cunoscute de muzică populară românească. Prin scoaterea muzicii simfonice din sălile tradiționale și din tiparele conservatoare, cu adresabilitate strictă pentru un public restrâns, elitist și prin aducerea acesteia în atenția publicului larg, Sunset Sea-mphony 2019 propune dezvoltarea de audiențe noi și oferirea unui produs cultural de calitate unui public țintă din toate categoriile sociale și de vârstă. Calitatea deosebită a actului artistic, oferit publicului larg și nu doar unuia avizat, precum și susținerea concertelor într-un spațiu absolut neconvențional sunt aspecte care conferă proiectului caracteristicile unei manifestări culturale originale și de calitate", spune Georgiana Rusu, organizatoarea evenimentului.


Repertoriul cuprinde 60 de melodii cunoscute, cu piese celebre de muzică simfonică, precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock românești și străine, cântece cunoscute de muzica populară românească , reorchestrate pentru interpretarea cu o orchestră simfonică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5896 secunde