Super-concurs în limba engleză pentru elevii constănțeni

178
Super-concurs  în limba engleză pentru elevii constănțeni - superconcurs-1391702767.jpg

Articole de la același autor

Despre nenumăratele probleme din sistemul educațional au tot vorbit atât reprezentanții ministerelor, cât și profesorii și părinții nemulțumiți. Acum, a venit momentul să ascultăm și părerea elevilor despre cum ar trebui să fie școala ideală, în cadrul concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. 
Participarea la concurs este gratuită și deschisă tinerilor între 11 și 20 de ani din toată țara, iar marile premii sunt tabere de engleză în Marea Britanie, unde câștigătorii vor lua contact cu sistemul de educație britanic. 
Asociația Shakespeare School pentru Educație, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, provoacă elevii din toată țara să își pună creativitatea la încercare și să-și imagineze sistemul educațional ideal. 
Tema ediției a 6-a a concursului Shakespeare School Essay Competition pornește de la discursul TED al unui adolescent de 13 ani, Logan LaPlante, ce consideră că școala ar trebui să ne învețe să fim fericiți și sănătoși și să încurajeze creativitatea. 
Tinerii între 11 și 20 de ani buni cunoscători ai limbii engleze sunt invitați să scrie un text de 200 sau 250 de cuvinte despre un sistem educațional ideal. Ei pot înscrie eseul online pe pagina concursului până pe 31 martie. Concursul este organizat pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani, iar după selecția celor mai bune eseuri, au loc interviuri cu finaliștii. 
Autorii celor mai originale eseuri vor fi premiați cu aparate foto, mp3 playere, cursuri de engleză, taxe de examene Cambridge, cărți și multe surprize. Toți cei care se înscriu primesc o diplomă de participare.
Marii câștigători vor petrece două săptămâni în Marea Britanie, unde vor experimenta sistemul englez de învățământ, într-un campus de top, la Clifton College sau University College London. 
Profesorii sunt de asemenea premiați: profesorul cu cei mai mulți elevi înscriși merge gratuit ca însoțitor de grup într-o tabără de engleză din Marea Britanie, iar profesorii cu minim 10 elevi înscriși primesc un Certificat de Merit pentru îndrumarea oferită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6439 secunde