Supermarketurile din Constanța, pârâte la OPC pentru promoții mincinoase

699
3
Supermarketurile din Constanța, pârâte la OPC pentru promoții mincinoase - fondsupermarket-1429102777.jpg

Articole de la același autor

Nouă reclamații au fost înregistrate la Comisariatul Județean Pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța în perioada Sărbătorilor Pascale. Sesizările constănțenilor au vizat atât produsele alimentare, dar mai ales serviciile și neconcordanța prețurilor, iar cifrele arată că oamenii au făcut mai puține reclamații anul acesta decât anul trecut.

Anul acesta, constănțenii au reclamat la Protecția Consumatorilor produse alimentare ale căror prețuri nu corespund, instituții bancare și nebancare, mai exact chestiuni legate de dobânzi, dar și firme de curierat care nu și-au onorat în timp util obligațiile.

"În perioada Sărbătorilor Pascale, s-au înregistrat nouă reclamații cu privire la nealimentare de produse și servicii, dintre care două reclamații au fost pentru produse alimentare, care se referă la o neconcordanță a prețurilor conform promoțiilor afișate și cele de la raft, două reclamații referitoare la o instituție financiară nebancară și la una bancară. Au mai fost două reclamații referitoare la firme de curierat, adică oamenii nu și-au primit coletele în timp util. Am mai avut o reclamație referitoare la un prestator de servicii telecomunicații, iar aici este vorba despre rezilierea unui contract. O altă reclamație se referă la un produs electronic, mai exact la garanția acestuia, iar ultima reclamație a fost la adresa unui comerciant online, iar aici a fost vorba despre informații incomplete pe site", a precizat Lucian Lungoci, coordonator delegat CJPC Constanța.

"Reclamațiile nu se referă strict la calitatea produsului"

Comparativ cu anul trecut, anul acesta au fost mai puține reclamații, susțin reprezentanții CJPC Constanța, însă aceștia nu exclud posibilitatea ca în următoarele zile să fie semnalate mai multe sesizări, având în vedere că în zilele de sărbătoare oamenii au fost plecați din oraș, au avut alte preocupări și și-au îndreptat atenția asupra familiei.

Totodată, faptul că oamenii n-au reclamat calitatea produselor reprezintă o veste bună pentru comisari, având în vedere că aceștia verifică constant operatorii economici tocmai pentru a preîntâmpina problemele.

"Pe noi ne bucură că au fost doar reclamații la produse alimentare și nu se referă strict la calitatea produsului, ci la promoții, oferte și la neconcordanța prețului. În perioada zilelor libere, sâmbătă, duminică și luni, nu s-au aplicat sancțiuni și nu s-au încheiat procese verbale. Comparativ cu anul trecut, anul acesta au fost mai puține reclamații. În general, înainte de sărbători sesizările sunt într-un regim normal, după care se observă o ușoară scădere, iar după sărbători reclamațiile intră iar în regimul normal", a explicat Lucian Lungoci.

Pentru că se apropie mini-vacanța de 1 Mai, comisarii de la Protecția Consumatorilor vor demara, începând de săptămâna viitoare, o campanie de consiliere și informare a operatorilor economici, pentru ca aceștia să nu aibă surprize, iar lucrurile să se desfășoare într-un mod cât se poate de firesc.

"Comisarii se pregătesc acum pentru 1 Mai. Săptămâna viitoare vom demara o campanie de consiliere și informare a operatorilor economici cu privire la reglementările în vigoare, ce au ei de respectat. Vom verifica unitățile și ne vom asigura că nu sunt probleme, astfel încât să preîntâmpinăm apariția de conflicte și, mai ales, reclamații", a transmis Lucian Lungoci. 

Comentează știrea

costy
16 aprilie 2015
afaceri

Istoria omenirii este scrisă de cei care și-au propus scopuri mărețe și care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Lupsa
16 aprilie 2015
oferta

Îndoielile, temerile, pesimismul și gândurile negative otrăvesc sursa vieții. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Tavi
16 aprilie 2015
Ceva nou

Mai este putin pina intram in etapa a-2-a."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.(Contactati-ma doar pe e-mail). Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Martie 2015
Stire din Social : OPC Constanța are un nou șef
Pagina a fost generata in 0.3769 secunde