Supermarketurile, luate la verificat de inspectorii sanitar-veterinari

152
Supermarketurile, luate la verificat de inspectorii sanitar-veterinari - market1440421755-1480421481.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în cursul săptămânii trecute, s-au materializat prin verificări la 54 obiective.


Au fost verificate 21 super/hipermarket-uri, 3 magazine alimentare, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 unitate procesare carne, 1 centru prelucrare lapte, 1 centru colectare ouă, 3 măcelării, 8 depozite alimentare, 1 exploatație nonprofesională, 1 incinerator, 3 unități fabricare pâine și specialități, 2 depozite semințe consum, 1 unitate de morărit, 1 unitate fabricare borș, 1 unitate fabricare produse congelate, 1 unitate comercializare congelate, 1 unitate fabricare vin, 1 unitate fabricare ulei, 1 unitate fabricare săpun.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nepredarea mărcilor de identificare ale animalelor și a pașapoartelor în cazul bovinelor de la animalele.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională, în valoare de 600 de lei. 


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 5441 kg, lapte și produse lactate – 1241 kg, pește și produse din pește – 933 kg, ouă – 91 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 73.978 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3825 secunde