Sute de constănțeni au ajuns la Urgență de Crăciun

270

Articole de la același autor

Sute de oameni au ajuns la Urgență de Crăciun. Medicii, și așa puțini, au făcut față cu greu numărului mare de solicitări. Numărul persoanelor care au ajuns la spital din cauza afecțiunilor digestive se menține, deocamdată, în limite normale, dar medicii se așteaptă ca în zilele următoare să crească.

Dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, ne-a declarat că au fost înregistrate peste 300 de urgențe medicale, din seara de ajun până ieri dimineață. "Medicii de familie nu lucrează în această perioadă și acesta este unul dintre motivele pentru care mulți oameni au ajuns la Urgență", a declarat dr. Stoian. În mare parte, a fost vorba despre sindroame febrile și colici abdominale.
De asemenea, pe secțiile de Neurochirurgie și Ortopedie, au fost înregistrate 158 de cazuri. În mare parte a fost vorba despre diverse traumatisme sau fracturi.
Chirurgii s-au confruntat cu 141 de urgențe chirurgicale, dintre care zece colecistite acute confirmate ecografic. Este posibil ca acestea să fi fost declanșate de consumul exagerat de alimente.
Foarte mulți părinți au venit cu micuții la Urgență în aceste zile. Începând de luni și până ieri, la prânz, au fost înregistrate peste 330 de solicitări. Dr. Stoian a precizat că, în mare parte, a fost vorba despre infecții ale căilor respiratorii superioare, de etiologie virală.

Perioada sărbătorilor nu a trecut, așa că nutriționiștii ne sfătuiesc în continuare să evităm consumul excesiv de sarmale, friptură, dulciuri și alcool. Medicii spun că trebuie să mâncăm câte puțin, numai în cantități echilibrate, cu pauze bine delimitate între mese, pentru a rezerva organismului suficient timp pentru digestie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1151 secunde