Sute de elevi constănțeni, descoperiți cu păduchi și alte infecții

610
Odată cu reînceperea orelor de curs după vacanța de iarnă, copiii din unitățile de învățământ din Constanța au fost examinați de medici pentru a se stabili suspecții sau bolnavii de afecțiuni contagioase.
Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța a anunțat că în urma triajului din perioada 16 - 26 ianuarie, au fost controlate 443 de creșe, centre de plasament, grădinițe, școli și licee, unde au fost verificați 85.002 copii, dintre care 1.453 erau bolnavi.
Cei mai mulți dintre aceștia, 821, au fost găsiți cu gâtul inflamat, iar 267 aveau păduchi. De asemenea, s-au înregistrat 26 de cazuri de varicelă, 185 de alte boli infecțioase, 83 de micoze și 63 aveau boli parazitare. Copiii bolnavi au fost izolați la domiciliu și vor reintra în colectivitate abia după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau de medicul colectivității.
Potrivit DJSP, în aceeași perioadă a anului trecut s-au înregistrat 1.477 de îmbolnăviri în rândul copiilor, dar au fost descoperite mai puține cazuri de angine, varicelă, scabie și pediculoze decât anul acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Fun : Boala lui Calache
Pagina a fost generata in 0.4623 secunde