Sute de mii de CNP-uri înregistrate greșit la recensământul din 2011

178

Articole de la același autor

Scandalul preluării codului numeric personal al persoanelor recenzate la recensământul din 2011 a rămas în aer. Mulți au vociferat atunci că nu este normal să le fie înregistrate astfel de date, care pot folosite ulterior în scopuri neadecvate.

Cu numai câteva zile înainte de publicarea rezultatelor oficiale finale ale recensământului, reprezentanții Institutului Național de Statistică explică necesitatea înregistrării și folosirii CNP-ului, aceasta fiind o practică frecvent întâlnită la efectuarea recensămintelor populației în țările europene.

"Folosirea CNP-ului la recensământul din octombrie 2011 a permis identificarea și eliminarea dublelor înregistrări ale persoanelor, corectarea unui CNP incomplet sau cu erori. Din totalul formularelor completate cu informații individuale la Recensământul Populației și al Locuințelor 2011, 97,67% au avut CNP-ul corect completat, restul înregistrărilor, circa 450.000, reprezentând 2,33% din totalul formularelor, conținând cazuri de CNP-uri multiplu înregistrate (duble, triple etc.), eronate (greșite sau trun-chiate) sau lipsă. Înregistrările multiple au fost cauzate în cea mai mare parte de declararea persoanei, atât la domiciliul acesteia cât și la reșe-dința obișnuită. În această situație, în baza de date a Recensământului a fost păstrată o singură înregistrare și anume cea corespunzătoare reședinței obișnuite", se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al INS. În urma finalizării activităților de verificare a datelor, s-au corectat și reținut circa două treimi din totalul CNP-urilor incorect completate.

În data de 4 iulie 2013, Institutul Național de Statistică va prezenta primele rezultate definitive ale Recensământului Populației și al Locuințelor 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde