Sute de persoane au protestat în câteva orașe din Germania împotriva izolării

210
Sute de persoane au protestat în câteva orașe din Germania împotriva izolării - polandprotestborder-1588447808.jpg

Articole recomandate

Sute de protestatari au luat parte la demonstrații sâmbătă în două orașe din Germania, Stuttgart și Berlin, împotriva restricțiilor în vigoare asupra vieții publice în eforturile de limitare a răspândirii coronavirusului, potrivit agerpres.ro.


Potrivit organizatorilor, câteva sute de persoane s-au alăturat la ceea ce ei au numit un protest săptămânal 'non-partizan' în orașul Stuttgart din sud-vestul țării.


Inițiatorul protestului, Michael Ballweg, a susținut că 5.000 de persoane s-au alăturat demonstrației, în creștere față de cele câteva sute în urmă cu o săptămână.


Poliția din Stuttgart nu a oferit estimări privind numărul de participanți, dar a spus că adunarea s-a desfășurat fără incidente și că demonstranții au respectat în mare parte distanța unii de alții.


Ballweg a spus că mișcarea 'Querdenken', o denumire care s-a traduce prin 'gândire laterală', cere restabilirea drepturilor fundamentale precum libertatea de adunare și libertatea religioasă.


Acestui specialist în tehnologie i s-a interzis inițial să organizeze o demonstrație de către municipalitate, însă Curtea Constituțională din Germania a anulat decizia.


În același timp, în capitala Berlin, poliția a transmis că circa 300 de protestatari s-au adunat în Piața Rosa-Luxemburg din centru.


Poliția locală a aprobat numai două proteste cu până la 20 de participanți fiecare. Însă cu 15 minute înainte de începerea demonstrațiilor, poliția i-a atenționat pe Twitter pe potențialii noi protestatari că zona era plină.


Adunările în aer liber înregistrate sunt permise la Berlin cu un număr de până la 20 de persoane. Începând de luni, această regulă va fi relaxată pentru a permite grupuri de până la 50 de persoane.


Câteva sute de demonstranți s-au adunat la Berlin în ultimele după-amieze de sâmbătă, printre ei numărându-se cunoscuți populiști de dreapta și adepți ai teoriilor conspirației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1945 secunde