Sute de români din străinătate au votat pentru viitorul președinte al României

114
Sute de români din străinătate au votat pentru viitorul președinte al României - 646x404-1574413323.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis, susținut de PNL, sau Viorica Dăncilă, propusă de PSD, sunt cei doi candidați care se vor înfrunta în turul 2 al alegerilor prezidențiale din România. Peste 260 de români din străinătate votaseră până la ora 9.00 la alegerile prezindențiale 2019, turul 2, conform datelor Biroului Electoral Central (BEC). 


La secțiile de votare din străinătate care s-au deschis deja pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale au votat vineri până la 08:30 ora României peste 220 de alegători. Primii români care și-au exprimat dreptul de vot au mers la secții de votare din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia și Singapore.


La fel ca în primul tur, procesul electoral în străinătate se va derula pe durata a trei zile. Secțiile de votare din Diaspora vor fi deschise vineri de la ora locală 12:00 până la ora locală 21:00, iar sâmbătă și duminică între ora locală 7:00 și ora locală 21:00. În fiecare dintre cele trei zile există posibilitatea prelungirii votului, pâmă la ora 23.59, dacă sunt cozi.


Votul în străinătate se va finaliza luni dimineață, la ora 7.00, odată cu închiderea secțiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.


Votul se desfășoară tot în 835 de secții, dar locația unora dintre acestea a fost schimbată. Astfel, au fost relocate pentru al doilea tur de scrutin secția 153 din Monaco, secția 256 Patra (Grecia) și Secția 396 Sesto San Giovanni (Italia).

În alte situații, au fost modificate adresele altor patru secții de votare "ca urmare a unor situații obiective".


Biroul Electoral Central a arătat și modelul buletinului de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Pe el se află trecute numele celor doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8735 secunde