Taiwanul anunţă incursiuni ale aviaţiei chineze pentru a doua zi consecutiv

90
Taiwanul anunţă incursiuni ale aviaţiei chineze pentru a doua zi consecutiv - taiwanaviatie-1673626370.jpg

Articole de la același autor

În total, şapte avioane şi trei nave militare chineze au efectuat incursiuni în cursul zilei de joi în zone din jurul Taiwanului, a comunicat vineri Ministerul taiwanez al Apărării, care anunţase cu o zi în urmă că detectase 15 avioane şi patru nave chineze în imediata sa apropiere, potrivit EFE.


Ministerul a indicat pe contul său din Twitter că două avioane chineze au traversat linia mediană din strâmtoarea Formosa, frontiera neoficială respectată tacit de către Taipei şi Beijing în ultimele decenii, dar care a fost depăşită în ultimele luni de forţele chineze în timpul unor astfel de incursiuni.


Ultimele raiduri au avut loc între ora locală 06:00 joi (22:00 GMT miercuri) şi 06:00 vineri (22:00 GMT joi).

Un avion de vânătoare de tipul Su-30 şi unul de recunoaştere BZK-005 ale armatei chineze au fost cele care au traversat linia mediană, notează EFE, citând Ministerul taiwanez al Apărării.


Potrivit acestuia, forţele aeriene din insulă au supravegheat situaţia cu patrule aeriene şi navale de luptă şi sisteme de rachete de la sol pentru a alunga avioanele chineze din Zona aeriană de identificare a Taiwanului (ADIZ), care nu este definită sau reglementată de niciun tratat internaţional şi nu este echivalentă spaţiului său aerian.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2463 secunde