Tânăr de 26 de ani, nevaccinat, în stare gravă la ATI, la Spitalul Mangalia

272
Tânăr de 26 de ani, nevaccinat, în stare gravă la ATI, la Spitalul Mangalia - spital3-1635334615.jpg
La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienți infectați cu noul coronavirus. De asemenea, cele nouă paturi de la ATI sunt permanent ocupate de pacienți COVID, cu forme grave.

Potrivit reprezentanților unității medicale din sudul județului Constanța, 90% dintre pacienții internați nu sunt vaccinați, iar cei mai mulți dintre bolnavii COVID de la Terapie Intensivă pierd lupta cu viața. „Cel mai tânăr pacient COVID are 26 de ani, este nevaccinat și prezintă o formă destul de severă a bolii, cu un scor de afectare pulmonară de 18 din 25. Starea pacienților se agravează și de la o oră la alta. Aceștia ajung la spital, de regulă, într-un stadiu avansat al bolii și nu de la primele simptome. Astăzi de dimineață aveam 115 paturi ocupate, dintr-un total de 121, iar la ATI, cele 9 paturi sunt ocupate continuu”, a declarat managerul unității sanitare, Alina Dan.

Aceasta a mai precizat că instituția spitalicească a fost dotată, cu sprijinul Primăriei Mangalia, cu două mașini de spălat profesionale și un calandru pentru spălătoria spitalului, dar și cu alte echipamente necesare spitalului. Totodată, pentru o mai bună coordonare a activității în domeniul digitalizării medicale, în spital, urmează să se extindă rețeaua de software, cu un server nou și echipamente specifice.

Pagina a fost generata in 0.2454 secunde