Tariful pe caz rezolvat trebuie modificat în scurt timp

249
Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, Liviu Mocanu, a afirmat că este necesară o recalculare a tarifului pe caz rezolvat, pentru că acesta este destul de mic. "Spre exemplu, tariful pe caz rezolvat pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este de 1.400 de lei, dar, pentru a se putea asigura eficiența și siguranța actului medical, acesta ar trebui să aibă o valoare de cel puțin 1.800 de lei" , a declarat directorul.
Tariful acoperă cheltuielile pentru achiziționarea de medicamente necesare, materiale medicale, cheltuielile ce țin de resurse umane și întreținere.
Problemele nu sunt apărute peste noapte, având o vechime de aproape trei luni de zile.
Cât despre banii care au fost blocați de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, directorul a declarat că banii vor fi deblocați după sistemul semestrial. "Deblocarea fondurilor este sigură pentru luna august a acestui an. Este vorba de aproximativ 50.000.000 lei. Conform legii, vor fi deblocați în semestrul II al acestui an" , a adăugat Liviu Mocanu. În scurt timp, cel mai probabil până în toamnă, se dorește modificarea valorii tarifului. (A.I.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6261 secunde