TAXĂ de cel puțin 10 euro pentru a circula pe Autostrada București-Brașov. Proiect

242
TAXĂ de cel puțin 10 euro pentru a circula pe Autostrada București-Brașov. Proiect - autostrada16306300-1535715437.jpg

Articole recomandate

Vom plăti o taxă de 10 euro pentru a circula pe Autostrada București - Brașov! Suma este prevăzută în studiul de fezabilitate aprobat de Guvern. Pe viitor taxa ar putea crește. În plus, planul autostrăzii prevede trecerea prin Bușteni ceea ce înseamnă că nu vom putea circula cu mai mult de 80 de km pe oră, scrie romaniatv.net



Cea mai așteptată autostradă din România, București - Brașov se va construi după un plan mai ieftin, din 2006, fără tuneluri de 10 kilometri, dar care va trece prin Bușteni.

"Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov, unul dintre proiectele strategice de invesții, se va realiza în parteneriat public privat și este primul proiect public privat demarat în România", a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Cei care vor circula pe autostradă vor plăti o taxă de 6,3 euro pe suta de kilometri fără tva, sumă care ar putea crește însă dacă lucrarea se va dovedi a fi mai scumpă. În total, un șofer care va merge pe autostradă de la București la Brașov va achita o taxă de aproximativ 10 euro. În cazul mașinilor mai mari, taxa va crește. În plus, Guvernul vrea introducerea unei taxe pe autostrada existentă București-Ploiești chiar de anul viitor.

În proiect se mai arată că autostrada ar putea tăia Bușteniul în două sau ar putea trece prin tuneluri subterane însă această variantă ar fi mult mai costisitoare. În zona Bușteni, viteza maximă va fi de 80 km pe oră.

Proiectul prevede, pentru sectorul Ploiești – Brașov importante lucrări, între care 14 viaducte și 33 poduri reprezentând una dintre provocările inginerești cele mai complexe. Durata de proiectare și execuție este stabilită la maximum patru ani, cu începere din 2019, iar durata de întreținere și operare de către partenerul privat este de 20 de ani, mai scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9684 secunde