Taxa hotelieră calculată prin aplicarea cotei de 1%

264
Taxa hotelieră calculată prin aplicarea cotei de 1% - central27-1333524202.jpg
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare, din anul 2012, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1% la valoarea cazării ori tarifului de cazare pe zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

Astfel, pentru unitățile de cazare amplasate în Constanța și Sat Vacanță, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totală a cazării, respectiv pentru întreaga perioadă de ședere, iar pentru cele situate în stațiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare.

Taxa hotelieră se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidență a persoanelor cazate și se virează lunar la bugetul local, până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă.

Formularul tipizat "Declarație decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră" poate fi descărcat și de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8932 secunde