Taxele de pod la trecerile peste Dunăre vor fi majorate, dar vor exista și facilități!

400
Taxele de pod la trecerile peste Dunăre vor fi majorate, dar vor exista și facilități! - pod42668600-1352829329.jpg

Articole recomandate

Taxele pentru o trecere peste Dunăre pe podurile de la Giurgeni - Vadul Oii și Fetești - Cernavodă vor fi majorate cu peste 10%, în două faze, dar vor fi acordate reduceri pentru trecerile multiple și preplătite.


Propunerile sunt incluse într-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor și Infrastructurii, care modifică prevederile unui act similar din 2010.


Astfel, în prima etapă tarifele vor fi majorare cu aproximativ 10%, urmând ca începând de la 1 aprilie 2013 acestea să crească până la nivelul maxim indexat.


În cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere în cazul autoturismelor și vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone va crește de la 9 lei (TVA inclusă) la 10 lei în prima etapă și la 11 lei în cea de-a doua. Pentru podul Fetești - Cernavodă, costul unei treceri pentru același tip de autovehicul va urca de la 11 lei (TVA inclus) la 12 lei, respectiv la 13 lei, în etapa a doua.


Una dintre facilități prevede că tarifele pentru autoturisme și autovehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un număr de 20 de treceri, valabile până la 31 decembrie a fiecărui an, tranmsite Mediafax.


 

Citește articolul integral...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Dispărut în apele Dunării
Pagina a fost generata in 1.088 secunde