Taxi-pirat! Tarife umflate, mahoarcă și miros de transpirație

1656
6
Taxi-pirat! Tarife umflate, mahoarcă și miros de transpirație - taxi-1433173684.jpg

Articole de la același autor

Nici nu a venit bine vara că au și apărut taximetriștii puși pe căpătuială și pe păcălit clienții. Deși taximetriștilor pirat li s-a dus de mult vestea în oraș și chiar în toată țara, mai sunt încă destui constănțeni care mai iau țeapă și ajung să plătească zeci de lei pentru o cursă de numai câțiva kilometri. 


Autoritățile recunosc că mai sunt pe străzi astfel de specimene și că se mai folosește faimosul dispozitiv "maimuța" și ne sfătuiesc să fim atenți înainte să ne urcăm într-un taxi și, în cazul în care suntem păcăliți, să păstrăm bonul și să reclamăm la poliție. 


"Am luat un taxi de la Tomis până în Inel II, pentru că ploua și mă grăbeam. Am prins, într-adevăr, aglomerație, dar nu am mers mai mult de 10 minute. Când m-am uitat la aparat, aveam de plătit 24,5 lei. Nu îmi venea să cred. Am crezut că este aparatul stricat, dar taximetristul mi-a spus că ăsta este tariful și mi-a dat bonul. Nu am avut încotro și am plătit. Mă voi duce la Protecția Consumatorilor!", ne-a povestit Irina Mircea, din Constanța. 


Astfel de țepe îi pasc și pe turiștii care vor ajunge, vara aceasta, la mare. Mai ales dacă vor lua taxi-metriștii din fața Gării Constanța. 


"În mod normal, prețul maxim impus de lege este de 3,5 lei pentru un kilometru. La acesta, mai adaugă taximetriștii un tarif special pentru exterior sau pentru sta-ționare. Sunt mulți taximetriști serioși, de la firme, care practică tariful normal. Dar mai sunt și cei care au înscris tariful pe portiere, cu caractere roșii. Aceștia trebuie evitați. Altfel, turiștii ajung să plătească chiar și 80 - 100 de lei de la Gară până la intrare în Ma-maia. Acest lucru se întâmplă mai ales vara. Sunt persoane care pro-fită de neatenția oamenilor. Dacă o pățesc, să ia bonul și noi îi putem verifica pe șoferii respectivi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Lică Neagu, președintele Camerei Taxi-metriștilor din Constanța. 


Miros a transpirație și fumează în taxi 
Mulți constănțeni se plâng și de faptul că numeroși taximetriști sunt îmbrăcați nepotrivit, miros a transpirație, fumează în mașină și nu au pic de respect pentru clientul lor. Din păcate, aceste lucruri le afli abia atunci când te urci în mașină și nu mai ai cum să le eviți. 


"Există o lege în care se spune că fiecare taximetrist trebuie să dețină un atestat profesional. Acest atestat se obține după ce termină un curs care prevede și elemente de conduită. Prin lege și prin hotărârea Consiliului Local, sunt obligați să poarte pantaloni lungi, de stofă, cu cămașă sau cu bluză decentă. Însă mai sunt unii care umblă cu blugi jegoși sau cu bermude, cu șlapi și cu unghii jegoase. Cei care trebuie să-i veri-fice sunt cei de la Corpul de Control al Primăriei. 


De asemenea, aici ar putea interveni și dispeceratele. Prin lege, ei trebuie să fie racordați la un dispecerat și acesta să le impună conduita. În cursul acestei săptămâni, voi lua legătura cu dispeceratele și Corpul de Control, să-i verifice, pentru că nimănui nu-i place să vină la plajă și să fie plimbat de un taximetrist îmbrăcat cu bermude sau care să miroasă a transpirație", a mai spus Lică Neagu.


Comentează știrea

dobitoc
2 iunie 2015
betiv

Corect, iar cu aceste controale sa fie verificati si clientii nespalati ce vomita in taxiuri!

niste jeguri
2 iunie 2015
Taximetristii din Cta

ordinare, asa japca ca la maimutoii astia nespalati n-ai sa vezi in toata romania.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

cora
2 iunie 2015
super scarbosi!

In procent de 95% sunt exact asa: jegosi,put,imbracati sub orice limita de decenta,masinile lor sunt ca si ei...Mizerabili...Cat despre cum conduc...cred ca stie toata lumea !Chiar nu se poate face ceva in sensul asta?

cine
2 iunie 2015
vorbeste

Nu deturnati atentia de la problema principala!Adica stadiul dosarului evenimentului rutier provocat de d-ul profesor universitar Lica Neagu pe fondul consumului de alcool!

Marin P.
3 iunie 2015
taxi-pirat

De acord cu articolul dvs dna Perhaita, sunt taximetrist, ma bucur ca nu fac parte din cei 95%, regret ca suntem bagati toti in aceiasi oala, daca a-ti putea face taximetrie macar 10 zile, cu referire la clienti din Cta, ve-ti ajunge la concluzia urmatoare: asa clienti, asa taxiuri. Ma refer la injurii, mofturi si mirosurile pe care trebuiesc sa le suport de la clienti. Cu respect Marin.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Taximetrist beat, prins la volan
Pagina a fost generata in 1.0817 secunde