Teatrul de Vară Soveja, reabilitat de Consiliul Județean Constanța

426
Teatrul de Vară Soveja, reabilitat de Consiliul Județean Constanța - fotofondteatruldevarasoveja3-1571342602.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Vară Soveja ar putea renaște. Cu pași mici și lenți, autoritățile județene încep să se miște pentru reabilitarea grădinii care a fost odinioară fieful marilor artiști ai României. 


Clădirea și-a pierdut grandoarea de altădată, acum aflându-se în spatele unui mare centru comercial. Nu mai are deschidere nici la bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nici la strada Soveja. La un moment dat, au apărut chiar zvonuri că ar fi fost cumpărat și că va fi demolat. 


Iată că acum, la ani buni de când a fost pus lacătul și a căzut cortina, mai apare o speranță că în Teatrul de Vară Soveja vor răsuna din nou acorduri muzicale și aplauze furtunoase. Pe 16 octombrie 2019, Primăria Constanța a emis Certificatul de Urbanism nr. 3815, solicitant Consiliul Județean Constanța, pentru Reabilitarea, modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja. Certificatul are o valabilitate de 24 de luni și este ultimul pas înaintea obținerii autorizației de construire. Urmează însă proceduri dificile de atribuire a lucrărilor. 


Centru cultural modern 
În primăvara anului 2018, administratorul județului, Mirela Matichescu, a prezentat, pentru "Cuget Liber", intențiile Consiliului Județean Constanța de a renova și redeschide teatrul. 


"Teatrul este în patrimoniul Consiliului Județean Constanța. Noi încercăm să identificăm surse de finanțare pentru reabilitarea grădinii de vară, pentru că, din păcate, pe fonduri europene nu există axe care să vizeze astfel de lucrări. Pregătim o documentație pe care intenționăm să o depunem la Compania Națională de Investiții, care să sprijine demersurile pentru reabilitarea grădinii. Parcarea din fața teatrului va fi refăcută, vor fi amenajate trotuare, dar atunci când se va stabili concret proiectul de reabilitare", a precizat Mirela Matichescu. 


În prezent, clădirea este în conservare, însă mare parte din clădire este degradată. În plus, la un moment dat, președintele CJC a vehiculat chiar ideea de a supraetaja teatrul și de a-l transforma într-un centru cultural modern. Deocamdată, acesta nu ne-a putut furniza informații referitoare la reabilitarea grădinii de vară. 


Însă, cu siguranță lucrările vor include amenajarea și din punct de vedere peisagistic, dar și funcțional a aleilor de acces către teatru. Nu se știe deocamdată nici unde își vor parca mașinile cei care vor veni la spectacol, în zonă neexistând nicio parcare publică, ci doar locurile de pe latura dinspre Parcul Tăbăcărie a bulevardului Alexandru Lăpușneanu și parcarea privată a centrului comercial. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3545 secunde