S.O.S. poluarea electromagnetică

Telefoanele mobile și tabletele ne distrug creierul încet, dar sigur

1451
1
Telefoanele mobile și tabletele  ne distrug creierul încet, dar sigur - fotofondradiatii1-1449073480.jpg

Articole de la același autor

În era vitezei și a telecomunicațiilor, telefonul este absolut necesar, însă, fără să ne dăm seama, acesta ne distruge sănătatea.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) lansează campania națională de informare și conștientizare a consumatorilor, intitulată "S.O.S. poluarea electromagnetică". Campania se adresează atât utilizatorilor de gadgeturi, cât și celor care nu le folosesc, deoarece nimeni nu se mai poate sustrage, în ziua de astăzi, omniprezenței undelor electromagnetice artificiale.

Deși există dovezi științifice despre aceste efecte negative asupra sănătății, incertitudinea este menținută prin studii contradictorii, iar normele sanitare de emisie a antenelor sunt extrem de permisibile. Nimeni nu vorbește însă direct despre poluarea electromagnetică.

Din păcate, la ora actuală, câmpurile electromagnetice artificiale au invadat ambientul zonelor locuite și sunt în continuă amplificare. România nu are un cadrul legal bine definit precum alte țări europene, care să reglementeze cel puțin amplasarea antenelor și utilizarea Wi-Fi în spitale și școli. Consecințele pe termen lung ale acestei neglijențe ar putea fi serioase.

"Pentru a oferi utilizatorului o viziune completă a situației, această campanie de informare se va axa și pe expunerea unor aspecte neglijate de normele sanitare oficiale. Contrar a ceea ce se afirmă la nivel oficial, undele electromagnetice artificiale sunt total diferite de undele electromagnetice naturale, cum ar fi cele solare sau cele cosmice", explică conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC România.

Cercetătorii au observat o creștere continuă a multor tipuri de cancer, independent de cele apărute din cauza tutunului sau de creșterea populației, pe care mulți dintre aceștia o consideră că este direct proporțională cu creșterea nivelelor câmpurilor electromagnetice.

Cum ne protejăm de radiațiile emise de telefoanele mobile

Oamenii de știință avertizează că cele mai expuse categorii de persoane sunt copiii, femeile însărcinate, persoanele în vârstă, persoanele suferinde de maladii imunodepresive, persoanele cu hipersensibilitate la radiațiile electromagnetice (electrosensibile).

Iată câteva sfaturi pentru a minimiza efectele expunerii la aceste radiații:

1. Nu permiteți copiilor mai mici de 12 ani să folosească un telefon mobil, în afară de cazurile de urgență. Organele în dezvoltare sunt cele mai sensibile la influențe negative în urma expu-nerii la câmpurile electromagnetice.

2. Limitați folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante și limitați durata convorbirilor. Rezultatele cercetărilor au arătat că și numai o convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire.

3. În timpul convorbirii, mențineți telefonul la dis-tanță de corp. Vorbiți pe speaker, amplitudinea câmpului scăzând de patru ori la o distanță de zece centimetri.

4. Nu țineți telefonul mobil în buzunar, în apropierea vreunui organ vital, cum ar fi inima, sau la centura pantalonilor. Există studii care au arătat că bărbații care își țin telefoanele mobile în apropierea organelor genitale sunt supuși riscului unei scăderi a numărului de spermatozoizi cu până la 30 la sută.

5. În timpul nopții, țineți telefonul mobil închis, caz în care nu mai emite radiații electromagnetice, sau măcar la o distanță de doi metri de corp.

Bazându-se pe frecvența și pe durata apelurilor ce produc aceste probleme de sănătate, cercetătorii recomandă limitarea duratei fiecărui apel la patru minute, limitarea numărului apelurilor la șase pe zi și nedepășirea duratei de 22 de minute de expunere zilnică la radiațiile emise de telefonul mobil.

"Tehnologia bazată pe unde radio generează poluare electromagnetică și este cea mai perfidă formă de poluare cunoscută până în prezent. Aceasta nu poate fi detectată prin intermediul organelor de simț, ci prin metode speciale de determinare a densității de putere și a altor parametri ai câmpului electromagnetic, în același timp fiind și costisitoare. Nu vă așteptați ca persoanele care lucrează cu această tehnologie să recunoască nocivitatea undelor radio, întotdeauna vor nega acest lucru și vor utiliza toate mijloacele posibile pentru a ascunde adevărul", a mai precizat președintele APC România.

Comentează știrea

Minea
3 decembrie 2015
Societatea e mai nociva

Daca telefonul si tabletele au devenit substituentele educatiei ,in loc sa fie folosite pentru comunicare si atat,atunci este clar ca oamenii vor continua sa comunice tembelisme intre ei,socializarea virtuala va insingura cetatenii si se va adanci incultura. Deja la noi nu e o problema,nivelul de cultura a scazut dramatic,la asta contribuind din plin si media,care promoveaza exemplele de la limitele inferioare ca fiind repere positive.Fetele vor sa se faca curve de teveu iar baietii smecheri cu BMW,cam asta este trendul. Nu telefoanele si tabletele sunt nocive,ci societatea care nu explica prin ea insasi cum se folosesc lucrurile,caci asa nocive sunt si cutitele de bucatarie in mainile unor sociopati.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Sănătate : Beneficiile vinului asupra sănătății
Pagina a fost generata in 0.5794 secunde