Concurs Terasele din stațiunea Jupiter pun în pericol viața turiștilor

1353

Articole de la același autor

Litoralul românesc este îmbâcsit de terase, magazine, comercianți ambulanți care pun în pericol sănătatea turistului venit în concediu la mare. La terasele din stațiunea Jupiter, operatorii economici recircuitează produsele alimentare și oferă turiștilor produse pentru care nu pot face dovada de proveniență.
Dan Vlaicu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a demarat un control în stațiunea Jupiter.

Prima terasă verificată este cea aparținând societății SC Selimar Grup SRL. În frigiderele unității au fost descoperite produse pentru care nu s-a putut face dovada că au fost preparate în ziua respectivă. De asemenea, s-au găsit nereguli privind depozitarea alimentelor. "Am găsit în frigider alimente preparate, care urmau să fie reîncălzite în momentul servirii", a declarat Liliana Voinescu, inspectorul Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui.
În frigiderul agentului economic erau depozitate piureuri, sosuri, maioneză, garnituri, clătite. Carnea de pasăre fiartă și porționată era într-o stare de alterare avansată și avea miros urât. Inspectorii găsit și carne care se decongela în apă, nu la temperatura de patru-șase grade Celsius așa cum este normal.
Administratorul societății, Dorel Munteanu, crede că este o răzbunare la mijloc, că vecinul de vizavi de terasă l-a "îngropat" și susține că se aștepta să fie controlat. "Sunt niște nereguli în unitate pe care le vom remedia", a declarat administratorul.

Turiștii sunt îngroziți
Clienții aflați pe terasă sunt oripilați de neregulile găsite, mai ales că terasa cu pricina le-a fost recomandată ca fiind cea mai bună din zonă. "Sunt din București și vin des la această terasă. Până acum am fost mulțumit de calitatea mâncării și de promptitudinea serviciului, dar nu m-am așteptat să fie nereguli în bucătărie. Problema este că noi nu avem acces la ce este în spate", a declarat turistul Laurențiu Bară, venit cu familia în stațiunea Jupiter.
La o masă alăturată, o familie din Ploiești este îngrozită. "Sunt cu soția, care este gravidă și cu un copil mic. Am pus problema calității de la început, în condițiile în care în grup sunt un bebe și o gravidă. Toți ne-au recomandat terasa aceasta", a declarat Florin din Ploiești. Sunt îngroziți de ce au auzit și-și fac probleme pentru sănătatea gravidei și a micuțului.
Nici la celelalte unități lucrurile nu au stat altfel, neregulile fiind aceleași: produse fără elemente de identificare, muște în spațiul unde se gătește, frigidere murdare, vitrine cu mâncăruri preparate neacoperite.
Inspectorii au oprit de la comercializare produsele găsite în neregulă. Unitățile riscă amenzi contravenționale cuprinse între 3.000-5.000 de lei.
Dan Vlaicu a constatat, în urma controlului, că neregulile sunt foarte multe și recomandă turiștilor să sesizeze Protecției Consumatorilor orice nemulțumire .

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6806 secunde