Tinerii din Constanța au șansa de a deveni pilonii dezvoltării orașului. "Noi suntem schimbarea"

538
Tinerii din Constanța au șansa de a deveni pilonii dezvoltării orașului.

Articole de la același autor

Municipiul Constanța a aprobat recent o nouă strategie de tineret pentru perioada 2024-2028, menită să valorifice potențialul tinerilor și să îi implice activ în dezvoltarea comunității locale. Această inițiativă recunoaște tinerii ca fiind o resursă valoroasă și agenți ai schimbării, având obiectivul de a le oferi oportunități pentru dezvoltare personală și profesională.

Noua strategie se bazează pe necesitatea de a identifica nevoile specifice ale tinerilor din Constanța și de a crea parteneriate solide cu organizații non-profit. Un accent deosebit este pus pe implicarea activă a tinerilor în viața comunității și sprijinirea acestora în devenirea lor ca antreprenori de succes. Strategia are la bază studii sociale efectuate pe un eșantion de 360 de tineri, subliniind necesitatea unei abordări integrate și colaborative.

Strategia promovează egalitatea de șanse și utilizarea responsabilă a tehnologiilor moderne. O abordare integrată este esențială, implicând toți actorii relevanți, inclusiv ONG-uri, instituții publice și centre de resurse pentru tineret, iar această strategie va crea o infrastructură adecvată și eficientă pentru susținerea tinerilor.

Strategia de tineret a municipiului Constanța 2024-2028 subliniază importanța reconectării cu viața socială a tinerilor și sprijinirea acestora pentru a contribui activ la dezvoltarea comunității. Prin aceste măsuri, Constanța își propune să devină un model de urmat în ceea ce privește integrarea și susținerea tinerilor în societate.

Principalele direcții ale strategiei de tineret se referă la identificarea nevoilor și provocărilor specifice cu care se confruntă tinerii din municipiu, dezvoltarea de parteneriate cu organizații non-profit, crearea de noi oportunități pentru tineri, dar și oferirea unor programe de formare și sprijin dedicate tinerilor.

”Noi suntem schimbarea”

Tinerii din Constanța sunt mai hotărâți ca niciodată în legătură cu viitorul lor și al orașului. Cea mai mare dorință a lor este să transforme orașul natal într-un loc de unde nu ai mai vrea să pleci. Vor să creeze locuri pentru relaxare, spații special amenajate pentru activități sportive și să dezvolte afaceri locale. Una dintre problemele cele mai des întâlnite este reprezentată de timpul liber, mai exact, unde ne petrecem timpul liber în Constanța?

În weekend-ul de 1 Iunie, bulevardul Tomis a fost complet închis, lucru care a reușit să îi scoată pe constănțeni din case. Această strategie a fost foarte apreciată de tineri.

„Îmi place enorm această metodă, bulevardul este închis, iar lumea a ieșit la plimbare. Terasele, cafenelele sunt pline și este o atmosferă foarte plăcută. Mai jos este o scenă special amenajată pentru tineret unde ascultăm muzică și dansăm, asta îi trebuie de fapt Constanței, muzică și voie bună. Fără trafic, fără agitație”, a declarat Ana-Maria M., tânără din Constanța.

Alți tineri își doresc să dezvolte afaceri pentru a reuși să aducă orașul în topuri.

„Noi suntem schimbarea. Îmi doresc să îmi dezvolt o afacere, iar pe urmă să ajut și alți tineri. Îmi doresc o echipă formată doar din tineri pentru că noi știm ce ne dorim pentru acest oraș”, a declarat Alexandru T., constănțean.

„Ne dorim școli mai bune, instituții bine pregătite, oportunități. Ne dorim să fim auziți, ascultați și înțeleși. Apreciem acest început și simțim că se va putea face ceva în legătură cu orașul nostru. Tinerii sunt viitorul”, a declarat un alt tânăr.

Această strategie reprezintă un pas important pentru viitorul tinerilor din Constanța, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim și a deveni cetățeni activi și responsabili.

Potrivit prevederilor art.7 alin.(4) din Legea nr.52/2003, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul supus dezbaterii publice până la data de 10.06.2024. Acestea pot fi trimise în scris prin poștă, la sediul Direcției Organizare Evenimente din str. Cuza Vodă nr.27 sau prin email, la adresa [email protected] sau [email protected].

Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandări aduse proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei de tineret a municipiului Constanța pentru perioada 2024 – 2028.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde