Tinerii români îngroașă rândurilor șomerilor. Vezi situația în alte țări

1177
Tinerii români îngroașă rândurilor șomerilor. Vezi situația în alte țări - tineri-1312527892.jpg

Articole recomandate

Tot mai mulți tineri îngroașă rândurilor șomerilor din România. Deși, la nivel național, rata șomajului este în scădere, cea în rândul tinerilor până în 24 de ani crește treptat de la o lună la alta. Situația este gravă și la nivelul Uniunii Europene: unu din cinci tineri europeni nu are loc de muncă, informează Realitatea.net.
Șomajul în rândul tinerilor devine o bombă cu ceas ce ar putea duce la un grav dezechilibru pe piața muncii din România. Potrivit ultimelor date raportate de România la Eurostat, rata șomajului în rândul tinerilor este de 22,8%. Acest procentaj ar putea să crească în următoarele luni din cel puțin două motive: tinerii români rămași fără locuri de muncă în străinătate și picații de la bacalaureatul.

O situație mult mai gravă este în Spania, unde somajul în randul tinerilor până în 25 de ani trece de 45%, mai mult de dublu față de somajul la nivel național. În Grecia, acest indicator a ajuns la un procent îngrijorător, 38%.

La polul opus se află Olanda, Austria și Germania unde sunt cei mai puțini șomeri. Aceste state practică programe de pregătire vocațională și ucenicia la locul de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.448 secunde