Totul despre tehnologia germană de ajustare automată a unui fir de motocoasă!

156

Articole recomandate

Inovațiile germane sunt extrem de cunoscute, iar acestea nu puteau ocoli un domeniu tehnic precum îngrijirea gazonului. Tocmai de aceea, în continuare vom vorbi despre tehnologia Stihl de ajustare automată a firelor de motocoasă, disponibilă inclusiv pe modelele FS 89.

Aceste motocoase puternice, dotate cu motor 4 MIX și mâner pentru două mâini, sunt destinate suprafețelor de iarbă tăioasă. Ele au un sistem de pornire simplificat, o manetă de comandă cu buton de oprire, un rezervor mai mare pentru o durată mai îndelungată de funcționare, o tijă acționatoare flexibilă și un ham pentru ambii umeri.

Capacitatea cilindrică a acestei motocoase este de 28,4 centimetri cubi, puterea - 0,95 kW/1,3 CP, iar volumul rezervorului - 0,71 litri. În ceea ce privește dimensiunile, lungimea maximă ajunge la 1,80 metri, în timp ce greutatea utilajului este de doar 5,8 kilograme.

Nivelul de putere acustică nu trece de 107 dB, în timp ce valoarea vibrațiilor stânga/dreapta este de 3,2-4,8 m/s2. Revenind însă la problema mult utilizatului fir, motocoasa FS 89 de la Stihl dispune de o tehnologie modernă prin care acesta este ajustat în mod automat. 

Iata, în continuare, câteva considerații din manualul de utilizare al modelului FS 89 de la producătorul german:

Înlocuire 

Înaintea înlocuirii firului de motocoasă, se va verifica în mod obligatoriu starea de uzură a capului cositor. Dacă sunt vizibile urme puternice de uzura, acesta trebuie înlocuit în întregime. Volumul de livrare al capului cositor cuprinde o broșură ilustrată, care prezintă modul de înlocuire a firelor. Prin urmare, aceste instrucțiuni trebuie păstrate într-un loc sigur;

Ajustare 

Firul de motocoasă este ajustat în mod automat dacă lungimea lui este de minimum 6 centimetri (2,5 inci). Astfel, cuțitul de la apărătoare scurtează firele cositoare prea lungi la dimensiunile ideale. Pentru ajustare, utilajul pornit trebuie ținut deasupra unei suprafețe de gazon, cu capul cositor rotindu-se. În momentul în care acesta atinge ușor solul, firul se ajustează și se scurtează la lungimea corectă, prin cuțitul de la apărătoare.

La fiecare atingere a solului, capul cositor ajustează firul. Prin urmare, în timpul lucrului, randamentul acestuia la tăiere trebuie verificat în mod constant. În cazul în care capul cositor atinge prea des solul, cuțitul va debita bucăți neutilizate din fir, afectând productivitatea motocoasei. Atenție! Ajustarea se va efectua numai când ambele capete ale firului au o lungime de minimum 2,5 centimetri (1 inci).

Tehnologiile automate de ajustare a firului de motocoasă poartă numele de Stihl SuperCut, StihlAutoCut și Stihl TrimCut. Totuși, în momentul în care acesta nu mai poate fi utilizat, fie din cauza lungimii sale insuficiente, fie a gradului de uzura, acesta trebuie înlocuit.

În oferta magazinului online Roco Piese, găsești zeci de modele de fire de motocoasă, compatibile atât cu echipamentele Stihl, cât și Husqvarna. Extrem de potrivite nevoilor tale, acestea provin de la brandurile originale sau de la Red Mountain, Tecomec, Titanium Power sau Vortex și au secțiune rotundă sau pătrată, cu grosimi între 2,4 și 3 milimetri și lungimi între 15 și 100 de metri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2074 secunde