De la extaz, la agonie

Tragedie fără margini! Și-a ținut bebelușul în brațe, apoi a murit…

2445
10

Articole de la același autor

O mămică în vârstă de 35 de ani a decedat la scurt timp după ce a adus pe lume un băiețel într-un spital privat din Constanța. Inițial, totul părea a se desfășura în condiții normale și nimic nu prevestea tragedia ce va urma. Femeia a ales să nască pe cale naturală, asta după ce, în urmă cu aproximativ patru ani a mai avut o naștere prin cezariană. Problema a apărut la doar câteva minute de la naștere, când Teodora Mocanu, din Slobozia, a suferit o ruptură de uter care i-a fost fatală. 


Medicii de la spitalul privat au încercat s-o restabilească, iar în momentul în care au văzut că hemoragia nu mai poate fi controlată, au transferat-o imediat la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Din păcate, a ajuns în Unitatea de Primire a Urgențelor, iar în următoarele cinci minute direct în sala de operații, eforturile cadrelor medicale au fost în zadar. 


Femeia a suferit alte trei stopuri cardio-respiratorii, după celelalte cinci pe care le făcuse deja în drum spre spital, iar viața ei nu a mai putut fi salvată. 


Din nefericire, tânăra a lăsat în urma ei doi copii și un soț îndurerat, care va fi nevoit să își crească de unul singur copilașii. 
Medicii spun că, în timpul intervenției, placenta femeii s-ar fi lipit de operația de cezariană, iar în momentul în care s-a dorit îndepărtarea acesteia, uterul s-a rupt și i-a provocat o hemoragie puternică. 




Deși este sănătos, bebelușului adus pe lume nu-i va rămâne decât o singură amintire cu mama sa, aceea din primele sale minute de viață, când mămica a reușit să-l țină strâns la piept, pentru câteva minute. 


Precizăm că totul a început pe 23 ianuarie, în jurul orei 10.00, atunci când Teodora și soțul ei au plecat de acasă către spitalul privat din Constanța, acolo unde tânăra era programată să nască. La ora 00.25, Teodora a adus pe lume un copil perfect sănătos, pe cale naturală. 


"Ea nu era pregătită să moară!" 


Prietenele ei din Slobozia spun că Teo era o fată extraordinară, plină de viață, optimistă, sociabilă și mai ales o mamă exemplară pentru copilul ei. 


"Ea nu era pregătită să moară... Era o luptătoare, un om minunat, care ne-a ajutat foarte mult la centrul pentru autism. De-a lungul timpului, ea s-a implicat foarte mult în lucrul cu copiii", au declarat acestea. 


Femeile spun că Teodora nu avea probleme de sănătate, dar că a avut, totuși, o sarcină cu mici complicații, a stat mai mult la pat, de altfel ca și la prima sarcină. Mai mult decât atât, înainte de a intra în sala de nașteri, Teodora a filmat salonul în care era internată și i-a trimis soțului ei imaginile. 


"Totul a fost ok. Ea a văzut copilul, l-a luat în brațe, l-a pupat, iar apoi medicii l-au luat ca să-l spele, să-l cântărească etc. Era foarte fericită, era conștientă și chiar făcea glume cu doctorii și cu mine. La un moment dat, însă, i-a rugat să facă o pauză. Domnul doctor s-a uitat la ceas și a zis că trecuseră 40 de minute și a fost de acord să facă o pauză", a declarat soțul femeii. 


La scurt timp, la îndemnul Teodorei, el a plecat să vadă ce mai face bebelușul și când s-a întors în sala de operații, toată echipa medicală era în alertă. 


"Am auzit-o pe doamna doctor când a început să țipe că nu mai are tensiune și că face stop cardiac", a mai spus bărbatul. 


Bebelușul, stare generală bună 


La rândul lor, reprezentanții spitalului privat au declarat că bebelușul s-a născut la ora 00.26, cu greutatea 2.600 kg și un scor Apgar de 8-9, cu adaptare neonatală bună. La acest moment, nou-născutul are o stare generală bună și se află sub supravegherea specialiștilor secției de Neonatologie. 


Referitor la evoluția travaliului și a nașterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni și fetali de către echipa medicală. 


"În situația dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicație ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurilor clinice de Obstetrică-Ginecologie și statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. Hemoragia post-partum este o complicație care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât și prin operație cezariană. Urmare a apariției acestei complicații severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele și procedurile impuse în acest caz și s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, din cauza complexității și gravității cazului și nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare", au explicat reprezentanții Spitalului Privat "Isis". 


Ei au mai spus că, pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalitățile de naștere, cu prezentarea beneficiilor și riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naștere naturală pe uter cicatricial post-cezariană. 


Un efort extraordinar pentru salvarea pacientei 


Referitor la acest caz, șeful secției Obstetrică-Ginecologie I din cadrul SCJU, dr. Vlad Tica, a declarat că, în primul rând, este vorba despre o condiție foarte gravă care poate apărea în cazul unui uter cicatricial. Pacienta a ajuns la unitatea sanitară la ora 2.35, iar la ora 2.40, a intrat în sala de operație, după o reechilibrare, pentru că "a existat o necesitate de reechilibrare și un dubiu asupra capacității organismului de a rezista unei operații". 


Intervenția a fost realizată cu o echipă complexă. De asemenea, s-au alocat resurse foarte importante acestui caz: 15 unități de sânge, nouă factori de coagulare, 19 unități de soluții perfuzabile, trei unități de trombocite, antibiotice de ultimă generație, albumină umană. Altfel spus, s-a făcut un efort extraordinar pentru această pacientă, care, din păcate reprezintă un caz nefericit. 


"Indicația de operație cezariană după o alta nu există. După o cezariană în anumite condiții de securitate și dacă nu există alte probleme, se poate naște pe cale naturală. Medicul anestezist de la spitalul privat a scris în foaia de observație informații despre starea pacientei și a vorbit cu șeful de gardă de la noi și lucrurile s-au întâmplat foarte repede. De ce s-a rupt uterul? Pot exista mai multe cauze în care uterul se poate rupe. În primul rând, există un procent de ruptură uterină la nașterile vaginale după cezariană. Aceste condiții pot fi contracțiile uterine, un copil foarte mare, o malformație etc. Apoi, o cicatrice după o operație de cezariană orizontală se poate rupe și după inserția placentei, care este anormală. Oricum, este clar că o hemoragie în post-partum poate omorî pacienta într-un timp foarte scurt", a explicat dr. Vlad Tica. 


Comentează știrea

Cand vom intelege ?
26 ianuarie 2018
Cu tot respectul din lume.....adica raposata a platit la privat si a fost resuscitata la Judetean pe banii fraierilor care placatesc CAS !

Deci ,daca lucrurile mergeau bine privatul incasa banii si pacientul era multumit ! N-a fost sa fie asa ( din pacate ptr. doamna). Stau si ma intreb , cum este posibil si cine da autorizatii la aceste bombe medicale( clinici ).....fara aparatura si personal specializat ptr. resuscitare ! Dragi jurnalisti , de ce nu mentionati numele abatorului ?

Esti SPITALl privat SI SUNI LA 112 . Am incasat c bani si ne moare pacientul , AJUTOR !
26 ianuarie 2018
Privatul incaseaza si statul presteaza !

Mai multi bani sau cheltuit la judetean pentru salvarea vietii , privatul a incasat ! Cine raspunde penttru bataia asta de joc ? Hopaaaaa ... e groasa , sunati la 112 !

cine sunt privatii criminali ?
26 ianuarie 2018
Publicati denumirea abatorului privat !

Asa este corect si deontologic profesional, sa stim cine sunt acesti privati ! Vreau sa-i dau in judecata ...nu au dus actul medical pana la sfarsit si mi-au bagat mana in buzunar ...au apelat la judetean pe banii contribuabililor la CAS !

Bodi
26 ianuarie 2018
?

Spitalul privat isis, acolo a fost nasterea, aia au omorat o

sorinaccio
26 ianuarie 2018
arabi

am ajuns la mana unor arabi imputzitzi......ne iau aia gatul sa faca loc aici fratilor lor. Va mai aduceti aminte de concursul ''10 pentru Constanta'' ? tziganul (arabul) ala care cica e medic sef (patron) era ales an de an de pizdetul constantean. si amarata aia vine de la Slobozia sa-i ia aia gatul precum mielului......

costica
26 ianuarie 2018
Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adr

Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com

Liviu Chilian
26 ianuarie 2018
Suprarealismul-sadic rromarlanesc si Holocaustul Romanilor

Cititi pe EVZaluzii. "Fara cuvinte. Scrisoarea emotionanta a unui medic din Rromarlania. Cazul este halucinant". --- In primul rand, merdia rromarlanesti satanizate nu mai poate iesi din patologie. Nouazeci la suta din titluri sunt apocaliptice: socant, bomba, halucinant, demolat, dramatic, tragic, cutremurător, mortal, terifiant, distrus etc. Din informare veti intelege in ce stare psihosomatica vegeteaza o tânără Româncă a carei dorinta, materializata prin efort everestic, a fost sa fie medic cinstit de nota zece. Dar, obligata de suprarealismul-sadic rromarlanesc sa muncească pt salariu de mizerie(alternativa fiind șpaga). --- Am citit ca Psihopatul-diabolic AdriEan Vikkleanu-Videanu e tot padurnebunean. A fost in barka bashitlerista. Vikkleanu are o bărbata nebunadelegat. Merdia au informat ca bărbata politicastrului Vikkleanu, are cea mai scumpa...poșetă din Rromarlania - costa 37000 euro(???), cat un apartament. Despre Vikkleanu se scrie ca ar putea scapa de puscarie. Crima financiară neverosimilă comisă de psihopat, a fost prost instrumentată de catre DNA. --- Vad ca un comentator spune ca policlinikk privata unde a murit Românca, e a unui Harap satanic. Harapii, in paralel cu Zsidanii, orientali demonici, fac atat de mult rau Romanilor, ca hârtia nu mai suporta comemtariul

bertina
26 ianuarie 2018
oferta de împrumut de la 5000 € la 150000.000 €

Contactați-ne prin adresa noastră de e-mail: [email protected] Pentru mai multe informații cu privire la toate împrumuturile și nevoile dvs. de finanțare de la 5000 de euro la 150.000.000 de euro Multumesc

Ivan
26 ianuarie 2018
Abatorul privat= ISIS

ISIS

Elena
26 ianuarie 2018
O.P.C.

Draga horia te rog sa faci un control acestor fabrici de copii !!!

Pagina a fost generata in 0.6671 secunde