Tratamente inovatoare pentru pacienții cu HIV/SIDA

307

Articole de la același autor

Persoanele infectate cu virusul HIV sau cele bolnave de SIDA din România pot beneficia de tratamente inovatoare în domeniu. Recent, compania farmaceutică MSD a lansat produsul Isentress, dintr-o nouă clasă terapeutică.
După 10 ani de cercetări, pacienții cu HIV au șansa de a folosi un antiretroviral extrem de eficace, sigur și bine tolerat de organism. Isentress este indicat în asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV 1), la pacienți adulți atât experimentați, cât și la cei netratați anterior. "O opțiune terapeutică precum raltegravir, cu eficacitate, siguranță și tolerabilitate demonstrate de numeroasele studii clinice, oferă pacienților adulți, mai ales celor poliexperimentați, o șansă, printr-o abordare diferită a virusului", a declarat Mariana Mărdăres-cu, Coordonator al Departamentului de Evaluare și Monitorizare a Infecției HIV / SIDA în România - INBI din cadrul Institutului "Prof. Dr. Matei Balș". Potrivit acesteia, noua schemă de tratament, deja folosită în România prin intermediul programului pilot, pe o serie de 200 pacienți, ajută specialiștii să individualizeze tratamentele.
În prezent, în România, dintre cei peste 8.500 pacienți aflați în evidența activă HIV/SIDA, aproximativ 7.500 se află în tratament antiretroviral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Mai 2010
Stire din Social : Au primit o șansă la viitor
Marţi, 25 Mai 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5859 secunde