Trei sferturi din absolvenții de facultate s-ar angaja oriunde, numai să aibă de muncă

239
Trei sferturi din absolvenții de facultate s-ar angaja oriunde, numai să aibă de muncă - studenti-1351717582.jpg
Chiar dacă au absolvit o facultate într-un domeniu specific, cum ar fi finanțe sau turism, 72% dintre tinerii ce abia au ieșit pe piața muncii din România vor doar să se angajeze , indiferent de domeniul în care își găsesc loc de muncă, reiese dintr-un studiu recent, efectuat de un site de recrutări online.


În același timp, 28% dintre cei aproape 2.000 de participanți la studiu mărturisesc că nu își caută job decât în domeniul in care au studiat. Dintre aceștia, majoritatea sunt femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, ce provin din orașe mari ale țării precum București, Cluj sau Constanța.
Același chestionar releva ca 44% dintre respondenți au lucrat cu normă întreagă încă de pe băncile școlii, în timp ce 25% dintre aceștia au avut un job part-time. În ceea ce privește procentajul celor care s-au axat numai pe studii, acesta se situează la 31% dintre participanții la sondaj.
Abia ieșiți de pe băncile facultății, absolvenții nu numai că nu au un obiectiv clar în carieră, ci nici nu sunt siguri că vor aplica pe viitor cunoștințele teoretice acumulate în timpul anilor de studiu. Cei mai mulți dintre aceștia au terminat un program universitar în domeniul finanțe sau în turism. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2253 secunde