Turiștii, înscriși automat într-un sistem de evidență

268
Turiștii, înscriși automat într-un sistem de evidență - turisti-1346866514.jpg

Sistemul Integrat de Evidență a Turiștilor (SIET), prin care vor fi înregistrați "în timp real" turiștii cazați în hoteluri și pensiuni, va fi funcțional din decembrie și pe baza informațiilor furnizate se va justifica finanțarea unor proiecte de infrastructură turistică, potrivit MDRT.

"Sperăm ca SIET-ul să fie funcțional la începutul lunii decembrie în toate locațiile în care va fi instalat. Sperăm ca toate locațiile care sunt clasificate să vină și să solicite înscrierea, conform legii, și să avem date în timp real pe care să le putem comunica atât presei, cât și ministerelor care sunt interesate de astfel de statistici, pentru a lua deciziile corecte, în sensul înlesnirii accesului către destinațiile turistice, a facilitării transportului pe cale aeriană, apă sau drum, energie electrică și toate cele necesare", a declarat agenției Mediafax Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).
El a explicat că dacă din datele SIET reiese că într-o anume zonă se înregistrează în timp un număr mare de turiști, se justifică ulterior susținerea unor proiecte și finanțarea lor. O comunitate locală care dovedește că a avut un trafic crescut de turiști poate fi ajutată să îmbunătățească infrastructura turistică, astfel încât să genereze o creștere a numărului de turiști.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3796 secunde