Un autobuz alimentat cu hidrogen Urbino 12, testat la Constanța

312
Un autobuz alimentat cu hidrogen Urbino 12, testat la Constanța - unautobuz-1637054243.jpg

Articole de la același autor

Un autobuz alimentat cu hidrogen va fi testat pe străzile din Constanţa, în zilele următoare.

Campania de prezentare a autobuzelor cu celule de combustie cu hidrogen are loc în perioada 17 - 20 noiembrie 2021 și face parte din turul național care cuprinde 12 orașe din România. În centrul atenției se află modelul Urbino 12, fabricat de societatea Solaris.

„În contextul preocupărilor legate de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a calității aerului din aglomerările urbane și creșterea calității vieții, autobuzele cu celule de combustie alimentate cu hidrogen reprezintă cea mai avansată tehnologie disponibilă pentru transportul durabil”, explică reprezentanţii CT BUS.

Astfel, miercuri, 17 noiembrie, ora 11.00, la Universitatea „Ovidius”, va avea loc o întâlnire cu specialiști din sectorul de transporturi, experți în domeniul soluțiilor de mobilitate durabilă, reprezentanți din sectorul de producere de hidrogen și surse regenerabile de energie, studenți, şi cadre didactice. Joi, 18 noiembrie, autobuzul Urbino 12 va fi prezentat la Liceul Energetic Constanța şi mai mulţi elevi vor putea participa la un tur până la platforma demonstrativă cu Surse Regenerabile a Monsson Group. De asemenea, vineri, 19 noiembrie, la ora 10.00, autobuzul Urbino 12 va fi expus la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, de unde un grup de elevi din cadrul liceului vor fi transportați cu Urbino 12 până la platforma Midia Năvodari în scopul prezentării experienței în domeniul producerii de hidrogen pentru decarbonizarea proceselor industriale.

Proiectul este realizat în colaborare cu Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța, SOLARIS Bus & Coach România, Linde Gaz România și cu Primăria Municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5917 secunde