Un bărbat care falsifica bancnote, arestat preventiv

177
Un bărbat care falsifica bancnote, arestat preventiv - guvernsalariulminimrmne1250delei-1576144088.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din județul Dolj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor infracțiuni, după ce, miercuri, a fost prins în flagrant plasând bancnote false.



Potrivit IPJ Buzău, bărbat este cercetat pentru falsificare de monedă în formă continuată, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată, înșelăciune în formă continuată și deținere de instrumente în vederea falsificării de valori.

Bărbatul de 44 de ani a fost prins în flagrant de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău pe raza municipiului Iași, imediat după ce plasase patru bancnote de 10 lei, susceptibile a fi contrafăcute. În urma controlului corporal, asupra bărbatului au mai fost găsite alte 140 de bancnote în cupiură de 10 lei și 15 bancnote în cupiură de 50 lei.

Sursa citată a mai informat că, ulterior, polițiștii au efectuat patru percheziții în locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, alte 1.200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 și 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente și alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.

"Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locații din țară, Cluj, Brașov, Sibiu și Iași, locații care erau în general camere închiriate. De asemenea, polițiștii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate județele din țară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenția persoanelor care încasau banii", au mai precizat reprezentanții IPJ Buzău.

Polițiștii au mai stabilit că bărbatul este dat în urmărire națională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracțiuni de delapidare și înșelăciune cu un prejudiciu important.

"Doljeanul a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", a mai menționat sursa citată.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliției Române și al polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Iași, Craiova, Cluj și Brașov. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.447 secunde