Concurs Un bărbat din Cernavodă, diagnosticat cu botulism
472
Articole de la același autor
Spitalul din Medgidia a ajuns să fie preferat de constănțeni
03 Septembrie 2008
Un nou concurs pentru ocuparea postului de manager de spital
17 Septembrie 2008
Aparatură nouă pentru Spitalul Județean Constanța
06 Septembrie 2008
40 de medici specialiști și-au "umflat" veniturile pe nedrept
05 Septembrie 2008
Salariile angajaților din spitale, la mâna Ministerului Finanțelor
05 Septembrie 2008
Un bărbat de 41 de ani, din Cernavodă, a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu simptome de toxiinfecție alimentară botulinică. Medicii spun că este primul caz de botulism înregistrat în acest an la Constanța. Dr. Crina Dumitru, medic la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, ne-a declarat că pacientul a fost adus de la Clinica de Neurologie a Spitalului Județean și avea febră, stare generală modificată, vedere dublă, greață, senzație de vomă, pareză intestinală, nu putea să înghită și prezenta tulburări respiratorii.
"Era în stare destul de gravă, a fost internat la Reanimare, iar după confirmarea diagnosticului i-a fost administrat ser antibotulinic. Pacientul și-a revenit, dar nu este încă vindecat complet", a explicat dr. Dumitru.
Bărbatul a povestit că a mâncat o conservă de fasole cu cârnați, iar medicii sunt convinși că acesta este alimentul vinovat de producerea toxiinfecției botulinice.
Specialiștii spun că botulismul este o formă de toxiinfecție alimentară foarte periculoasă. Apare în urma consumului de alimente contaminate, în special conserve preparate în casă, slănină, cârnați afumați, pește afumat sau sărat, carne în untură, dar și a unor conserve din comerț care nu au fost corect sterilizate. De obicei, conservele periculoase au aspect bombat, situație în care obligatoriu nu trebuie consumate. "Este vorba despre probleme de sterilizare a conservelor. Nu ating temperatura de sterilizare corespunzătoare și este posibil ca produsele care au intrat în conservă să fi fost contaminate și să se fi dezvoltat toxina botulinică", a explicat conf. univ. dr. Sorin Rugină, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
"Era în stare destul de gravă, a fost internat la Reanimare, iar după confirmarea diagnosticului i-a fost administrat ser antibotulinic. Pacientul și-a revenit, dar nu este încă vindecat complet", a explicat dr. Dumitru.
Bărbatul a povestit că a mâncat o conservă de fasole cu cârnați, iar medicii sunt convinși că acesta este alimentul vinovat de producerea toxiinfecției botulinice.
Specialiștii spun că botulismul este o formă de toxiinfecție alimentară foarte periculoasă. Apare în urma consumului de alimente contaminate, în special conserve preparate în casă, slănină, cârnați afumați, pește afumat sau sărat, carne în untură, dar și a unor conserve din comerț care nu au fost corect sterilizate. De obicei, conservele periculoase au aspect bombat, situație în care obligatoriu nu trebuie consumate. "Este vorba despre probleme de sterilizare a conservelor. Nu ating temperatura de sterilizare corespunzătoare și este posibil ca produsele care au intrat în conservă să fi fost contaminate și să se fi dezvoltat toxina botulinică", a explicat conf. univ. dr. Sorin Rugină, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!