Un fenomen astronomic rar are loc astăzi! Ce spun oamenii de știință

1699
Un fenomen astronomic rar are loc astăzi! Ce spun oamenii de știință - 4a5bddb6c431485296bc4d45e525f4d5-1567154450.jpg

Articole recomandate

 În 30 august 2019, se produce pentru a doua oră în cadrul aceleiași luni calendaristice, faza de - Lună Nouă, cea anterioară producându-se în 1 august (din această zi, Luna începe să crească). De de obicei o fază lunară se produce o singură dată, într-o lună calendaristică.


Acest fenomen astronomic mai rar este denumit Lună Neagră (denumită uneori în engleză "Dark Moon" - sau "Lilith", adică "Lună întunecată" sau "Lună neagră"), scrie agerpres.ro. Anticii asociau termenul de Lună Neagră perioadei de Lună Nouă. Prima fază a Lunii, când aceasta este invizibilă cu ochiul liber, este numită popular de români: Lună Tânără, Lună în Două Coarne și Crai Nou.


Luna este singurul satelit natural al planetei Pământ și nu are lumină proprie, ci doar o reflectă pe cea primită de la Soare. Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze (faze însemnând procente diferite de iluminare a discului Lunii). În faza de Lună Nouă, procentul din emisfera lunară iluminată de Soare este 0.

Există mai multe modalități de calculare a producerii evenimentului numit Lună Neagră, respectiv: a treia fază de Lună Nouă dintr-un sezon (3 luni) în care există patru astfel de faze Lunare; a doua fază de Lună Nouă dintr-o lună în care se produc două astfel de faze; faza de Lună Nouă în luna în care nu se produce faza de Lună Plină, potrivit www.timeanddate.com.

Oamenii de știință susțin că fenomenul nu trebuie să aducă spaimă printre oameni, viața pe Pământ urmând a se va desfășura în mod normal în timpul și după acest fenomen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7091 secunde