Începând cu 15 ianuarie

Un laborator din Constanța a refuzat să mai efectueze analize prin programul național de evaluare a sănătății

583

Articole de la același autor

Deși programul de evaluare a stării de sănătate a populației a fost prelungit până la sfârșitul acestei luni, mai mulți constănțeni s-au plâns că Laboratorul "Medical Analysis", din Constanța, refuză, începând cu data de 15 ianuarie, să facă recoltări pentru analize, pe motiv că programul a fost deja finalizat.
Același răspuns l-am primit și noi, atunci când ne-am interesat de programul de recoltare. "Nu mai facem recoltări din data de 15 ianuarie. S-a terminat programul de evaluare a stării de sănătate a populației. Așa ne-a informat Casa Județeană de Asigurări de Sănătate", ne-au spus reprezentanții "Medical Analysis".
Situația s-a schimbat, însă, după intervenția conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate. "Noi nu am trimis nicio informare în care să fi scris așa ceva. Au interpretat greșit. Oamenii pot merge și acolo. Situația a fost rezolvată", ne-a spus dr. Liviu Mocanu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța.
Revenind cu aceeași solicitare, o oră mai târziu, reprezentanții "Medical Analysis" ne-au dat un alt răspuns: se fac recoltări și pentru pacienții care au taloane din cadrul programului național de evaluare a stării de sănătate a populației. Doar că, până acum, mulți constănțeni au făcut cale întoarsă după ce li s-a explicat că programul de evaluare a stării de sănătate a populației s-a terminat.
Guvernul a hotărât, în decembrie, ca oamenii să poată merge la medicul de familie cu taloanele până la finele anului 2008, iar la laboratoare până la 31 decembrie. Până în prezent, aproximativ 450.000 de persoane din județul Constanța au făcut setul de analize gratuite. De asemenea, aproximativ 4.500 de persoane au descoperit că suferă de diverse afecțiuni. Cel mai frecvent întâlnite sunt diabetul zaharat, anemiile, afecțiunile renale, hepatitele, leucemiile, limfoamele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2508 secunde