Un magazin vindea alimente expirate de doi ani: inspectorii s-au îngrozit când au văzut

541
Un magazin vindea alimente expirate de doi ani: inspectorii s-au îngrozit când au văzut - ptc4mczoptq0mczoyxnopwi3mdi3mzc0-1686313229.jpg
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna a amendat cu 5.000 de lei o firmă din judeţ care comercializa produse alimentare expirate.


Potrivit conducerii instituţiei, unele produse aveau termenul de valabilitate depăşit de doi ani, iar magazinul alimentar în care erau vândute a fost închis temporar, deoarece nu avea autorizaţia de funcţionare avizată, informează Agerpres.


„SC Komano Impex SRL a fost amendată contravenţional în sumă de 5000 lei, pentru comercializarea de produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit la unele produse de doi ani, spaţii frigorifice cu depuneri de gheaţă în exces, depozitare neconformă (îngheţată la un loc cu pui congelat, mici şi alte produse din carne), autorizaţie de funcţionare nevizată pe anul 2023. Magazinul alimentar fost închis temporar pana la remedierea deficienţelor şi obţinerea autorizaţiei”, a precizat comisarul şef adjunct Mircea Diaco, Protecţiei Consumatorilor Covasna.
De asemenea, societatea comercială Kovacs Erno PFA a fost amendată contravenţional cu 5.000 lei pentru vânzarea de butelii GPL pentru aragaz neverificate ISCIR, ruginite şi fără gardă. Buteliile au fost oprite de la comercializare, fiind considerate periculoase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3485 secunde