Vremuri grele

Un nou val de disponibilizări colective vine în următoarele două luni

653
Un nou val de disponibilizări colective vine în următoarele două luni - 2f1300841ca68dfae5736b3db74e857e.jpg
Este toamna disponibilizărilor. Mii de oameni și-au pierdut deja locul de muncă și alte câteva mii îl vor pierde în perioada imediat următoare. Mulți dintre ei s-ar fi mulțumit cu reducerea salariului chiar și cu mai mult de 25%, dar s-au trezit puși pe lista disponibilizaților. Chiar dacă în perioada sezonului estival rata șomajului a scăzut aproape insesizabil cu mai puțin de un procent, se așteaptă ca ea să crească luna aceasta, odată cu încheierea activității turistice pe litoral. "Numărul șomerilor înregistrați în luna august la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța este de 16.294, din care șomeri indemnizați 10.255 persoane și șomeri neindemnizați 6.039 persoane. Din numărul total al șomerilor, 7.980 sunt femei, iar 13.189 șomeri provin din sectorul privat. Pentru luna august 2010, rata șomajului la nivelul județului Constanța a fost de 5,1%, cu 0,1% mai mică decât în luna iulie 2010\", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Gabriela Spătaru.

744 de disponibilizați din sănătate, învățământ și cultură
Veștile nu sunt însă deloc bune, pentru că un nou val de disponibilizări este anunțat pentru perioada următoare. Mulți constănțeni sunt în pericol de a-și pierde slujbele chiar începând cu data de 1 octombrie. Potrivit reprezentantului AJOFM, mai mulți agenți economici i-au anunțat deja intenția de a concedia o parte din angajați. "13 societăți vor disponibiliza colectiv un număr de 744 de persoane, domeniul de activitate al acestora fiind administrație publică, sănătate, biblioteci, învățământ, muzee și alte activități culturale, producție și furnizarea energiei electrice și termice și agricultură, vânătoare și servicii conexe", a mai precizat Gabriela Spătaru.

Bursă pentru absolvenți
Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care și-au pierdut sau își vor pierde locul de muncă și numai, AJOFM Constanța organizează vineri, 24 septembrie, "Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți". Până atunci, toți cei interesați se pot adresa instituției pentru a consulta oferta săptă-mânală de locuri de muncă.

177 de locuri de muncă disponibile
Pentru perioada 9-15 septembrie, sunt disponibile 177 de posturi. Cele mai multe sunt pentru agenți de intervenție, pază și ordine și muncitori necalificați în ambalarea produselor solide și semisolide. Se caută însă și persoane care cunosc o meserie, cum ar fi croitori-confecționeri de îmbrăcăminte, după comandă, dulgheri, lăcătuși mecanici construcții mecanice și navale, patiseri, schelari, sudori, vopsitori industriali și vulcanizatori de produse industriale din cauciuc. Pentru persoanele cu studii superioare oferta este, însă, extrem de săracă. Sunt disponibile 10 posturi de consilieri financiari-bancari, un post de asistent veterinar și unul de inginer mecanic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 13 Septembrie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8238 secunde