Un oraș din România a rămas fără apă potabilă din cauza secetei

69
Un oraș din România a rămas fără apă potabilă din cauza secetei - seceta-1439727329.jpg

Articole recomandate

De aproape 24 de ore, locuitorii din Calafat nu mai au apă potabilă. Din cauza secetei, nivelul Dunării a scăzut foarte mult, iar pompele nu mai pot trage apa.

Situația ar putea să mai dureze, întrucât autoritățile nu au o soluție imediată de remediere a situației. 18.000 de oameni sunt afectați de această situație, potrivit Digi24.ro.

Și în urmă cu trei ani autoritățile s-au confruntat cu o problemă similară.

Doar de două ori în ultimii 35 de ani, luna iulie a fost mai caldă decât acum. Temperatura a crescut cu trei grade din 1981 încoace în luna lui Cuptor. Efectele sunt dramatice: peste un milion de hectare de culturi suferă.

Seceta și canicula au învins până și Dunărea. Debitul fluviului a scăzut la jumătate față de vara trecută.

Dunărea a ajuns la debitele unor râuri mici, ceea ce a afectat grav navigația. Transportatorii fluviali se plâng că în acest moment funcționează la o capacitate de 60%. Timpul de traversare a traseelor s-a dublat, iar acest lucru a dus pentru ei și la o creștere a cheltuielilor cu 40 %.

Cele mai mari probleme sunt în zona Zimnicei, pe sectorul administrat de bulgari, unde mai multe nave staționează din cauza nivelului scăzut al Dunării.

Între timp, la Galați, o insulă formată din aluviuni a ieșit la suprafață și afectează traseul bacurilor. Acestea ocolesc în prezent cam 400 de metri. La Galați Dunărea măsoară în prezent 94 de centimetri, deși în această perioadă ar trebui să fie de peste 400 de centimetri.

În plus, și animalele mor de sete, ceea ce a condus la scăderea producției de carne și la pierderi mari pentru fermieri și buget.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.222 secunde