Un val de aer saharian s-a abătut asupra Europei. Avertismentele specialiștilor

2366
Un val de aer saharian s-a abătut asupra Europei. Avertismentele specialiștilor - canicula1-1561446029.jpg

Articole recomandate

Dacă plecați în concediu în Europa să știți că există riscul să dați tot de arșiță.

Vestul și centrul continentului se încing sub un soare torid. Mai rău este că valul de căldură venit din Sahara va persista toată săptămâna.

Franța se topește sub un soare torid. Cel mai afecat este nordul țării, unde a fost decretat codul portocaliu de caniculă. În Paris, termometrele au indicat 35 de grade Celsius, așa că oamenii și-au ales locurile pe unde să se plimbe în funcție de cât de răcoroase sunt. Fiecare adăpost de umbră a fost împânzit.

Chiar dacă pentru unii tineri, vremea toridă este un prilej de distracție, autoritățile franceze au declanșat protocolul de alertă pentru temperaturile caniculare.


Și Germania se află sub imperiul caniculei. În Berlin mercurul din termometre a arătat o temperatură cu care nemții nu sunt prea obișnuiți. Așa că, medicii se așteaptă la un număr crescut de pacienți în perioada următoare.


Simon Trach, medic Camera de Garda din Berlin: "Temperaturile de 39 de grade Celsius le regăsim foarte rar aici în centrul Europei, implicit în Germania. Asta înseamnă că populația nu e prea obișnuită cu acest lucru. Nimeni nu prea știe cât de puternic e soarele. Și poate fi foarte periculos. Dacă oamenii nu beau suficient de multă apă, leșină. Însă din cauza caniculei, putem avea și cazuri mult mai grave cum ar fi accidentele vasculare cerebrale. Pacienții ajung la noi intubați, în comă indusă. Așa că nu e de glumit."

Cei mai sensibili sunt copiii și persoanele în vârstă, drept pentru care medicii îi sfătuiesc să evite expunerea directă la soare și să aibă suficiente rezerve de lichide. Potrivit meteorologilor, arșița se va menține până la sfârșitul săptămânii, scrie stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9811 secunde