UPDATE: COD PORTOCALIU LA CONSTANȚA! Averse de peste 35 l/mp, descărcări electrice, vijelie și grindină

971
UPDATE: COD PORTOCALIU LA CONSTANȚA! Averse de peste 35 l/mp, descărcări electrice, vijelie și grindină - grindina-1556808330.jpg

Articole de la același autor

UPDATE: Astazi - 02 mai 2019, în jurul orei 17.15, la Statia de pompare si tratare Palas, de pe b-dul Aurel Vlaicu din municipiul Constanta a avut loc o cădere totală de tensiune, motiv pentru care statia nu poate functiona. Imediat au fost anuntati reprezentantii Enel, însa, in aceste conditii, abonatii din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I si Inel II nu vor avea apa potabila la robinete pana la remedierea avariei. 


Asiguram toti abonatii afectati de lipsa apei din cauza disfunctionalitatilor de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele Enel vor remedia aceasta situatie.



Municipiul Constanța și orașul Ovidiu se află în aceste momente sub cod portocaliu de vreme rea. 


Până la ora 17:15 nu au fost înregistrate apeluri prin 112 privind efecte negative produse de grindină sau de căderile masive de ploaie


Pentru a evita inundațiile, trebuie să se asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar înainte de orice deplasare să se intereseze asupra stării vremii și a drumurilor. Pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice este indicat să se evite sau să se limiteze activitățile în aer liber. În cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă și să se adăpostească în zone înalte și sigure.


În cazul pătrunderii apei în locuințe, se vor deconecta toate sursele electrice și se va semnala la numărul de urgență 112 - este o altă cerință a pompierilor.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență "Fiipregatit.ro".


Unde puteti suna daca aveti probleme cu inundatiile


Ca urmare a atenționărilor meteorologice de Cod Portocaliu în județul Constanța, cu frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și averse de ploaie și grindină, la nivelul RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate. Astfel, la nivelul societății au fost constituite 14 echipe de intervenție la nivelul municipiului Constanța și 12 în restul județului, dotate cu toate utilajele necesare, echipe ce se află deja în zonele sensibile și care vor asigura permanența în toată această perioadă.


Facem un apel către toți abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situatii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numarul de telefon 0241.924.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9291 secunde