UPDATE. Primarul Constanţei, Vergil Chiţac: "Parcare gratuită în Mamaia și în Constanța!"

3623
4
UPDATE. Primarul Constanţei, Vergil Chiţac:
Primăria Municipiului Constanța şi Asociația „Bun-Simț și Atitudine Civică” au organizat, în cursul zilei de vineri, 15 iulie, o conferință de presă cu prilejul lansării proiectului „Bun-Simț Turistic în stațiunea Mamaia”.


Şi dat fiind faptul că una dintre cele mai dezbătute problematici la nivel local este preţul plătit pentru parcarea unei maşini, cu această ocazie, primarul Constanţei Vergil Chiţac a spus că va propune Consiliului Local ca în fiecare zi, între orele 22.00 - 8.00 parcarea să fie gratuită în municipiul Constanța şi în staţiunea Mamaia:


„Apreciez că pentru a veni în sprijinul operatorilor economici trebuie să umblăm și la regulamentul parcărilor. Voi propune Consiliului Local să amendăm acest proiect, iar în fiecare zi între orele 22.00 – 8.00 parcarea va fi gratuită şi în Constanța, nu doar în Mamaia.”, a spus edilul.


Legat de preţul parcării în staţiunea Mamaia, Vergil Chiţac a spus în repetate rânduri că prezentarea unui cost de 94 de lei pe zi este un lucru care induce în eroare, întrucât instituţia pe care o conduce nu şi-a pus niciodată problema ca acest preţ să fie plătit de turist. Motivul? „Turiştii folosesc parcările hotelurilor unde sunt cazaţi”, a explicat edilul de la malul mării. Şi pentru că acest lucru este mai mult teoretic decât practic, vine şi rezolvarea. Primarul Chiţac a anunţat că va propune Consiliului Local amendarea Regulamentului parcărilor astfel încât să nu se mai plătească parcare în intervalul orar 22.00-8.00.
 

Această propunere se va discuta în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare. Dacă ea va fi adoptată, parcarea în Mamaia şi Constanţa (zona zero) va costa 54 de lei/ zi (interval 8.00-22.00).


Astfel, ar trebui să se rezolve problema scăderii numărului de turişti. Foarte multă lume spune că cei care vin la Mamaia în acest an sunt tot mai puţini tocmai din cauza costurilor ridicate în ceea ce priveşte parcarea. Însă, primarul Vergil Chiţac a ţinut să aducă în prim plan şi alte cauze care au dus la scăderea numărului de turişti: criza economică, din cauza căreia bugetul unei familii s-a diminuat cu câteva sute de lei, la care se adaugă, bineînţeles, şi creşterea preţului la combustibili.



Simplificări în modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi simplificată. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil.


În acest context, primarul Constanței a afirmat:

„Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor, dar mai ales a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru. Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor. Totodată, ne dorim să creștem numărul locurilor închiriate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate doar 1300 de locuri de parcare din totalul de 7000 disponibile în Mamaia”.


Modificările urmează a fi supuse votului consilierilor municipali în următoarea ședință a Consiliului Local.



Comentează știrea

Primar
15 iulie 2022
Sictir Chițac

Chițac, ești un dobitoc. Cta are nenumărate locații , in stațiunea Mamaia si oraș, care merită și trebuie vizitate. Nu mă refer la cluburile plm sau baldachinile pe care toate coardele plastificate se expun, doar-doar mai gasesc un sponsor care să le găurească curul. Parcul cu lacul Tăbăcărie sunt distruse, desi o curățire a lacului, popularea cu cateva tone de puiet de peste si renovarea malurilor + plantarea a catorva mii de arbori , ar face dintro latrina un loc in care cu totii ne-ar face plăcere să ne cheltuim banii, să ne relaxăm , să pescuim pt o taxă modică. Dar nu , un primar idiot inconjurat de o gașcă de pupincuristi -pardon..consilieri, crede ca se poate juca cu economia unui oraș de talia Cței. Bă apvistule , pt administrarea și eficientizarea unei metropole ca Cta, trebuie sa ai studii economice serioase , sa stii ce si cum să ceri contribuabililor. Tu , leul ăla si madam menjeră confundați orasul cu ograda voastra si , gratie aroganței si stupizeniei voastre, Cta dispare. Apropo's Vergil , dacă esti făra șofer și trebuie să ajungi în Palas , pe str Grindeanu , știi tutule pe unde este cartirul și strada asta ?Și atrage atentia interlocutorilor tăi că esti contraamiral si nicidecum amiral ! Figurant de 2 bani ce ești !

Cta
15 iulie 2022
Reabilitare lac Tabacărie

Scuze , smsul transmis mai sus nu reflecta pvd al companiei noastre, este doar opinia unui angajat. Insa suntem deacord cu opinia privind reabilitarea parcului Tabăcărie. Sănatate !

Cta
16 iulie 2022
Hotelieri japcagii

O taxa pt parca4e trebuie aplicata, peste tot este asa. Asta-i vrajeala ca la Mangalia s-a desfiintat taxa, manevra politica. Cta este f aglomerata si cine vrea sa mearga cu masina pana in usa magazinului , sa plateasca. Poate nu ar fi rau ca Chițac sa propuna ca turistii sa preia de la receptie, pe o suma modica, un abonament pe toate liniile RATC. Asa lasa oamenii masinile in parcari , nu toata ziua huța-huța si circula cu traseul. Iar hotelierii sa nu mai astepte atata mocangeala, ca , cu puține excepții, au pr3luat hotelurile pe șpăgi, pe mangle cu mazare si agaton. Acum toți make sunt investitorii plm , au furat si inchiriat la negru de au rupt. De asta se plang de controale, ca nu mai pot fura in voie. Nu le convine, să scoată banu sa plateasca ei pt turiștii lor, nu ...atunci marș, să vină altii. Iar Primarul sa se ocupe de plantareaa mii de arvori, sa tremine cu lucrarile astea mari de pe bulevarde, sa reabiliteze Tabacarie si Sudghiolul, sa dragheze si populeze cu vreo 20 de tone de crăpcei si sa ia taxa la pescarii amatori. Nu moka, cum s-au obisnuit romanii. Poate si oa gradina zoologica spre Cumpana, pe'a colo! Este destulă treabă, hotelierii sa o pase mai jos cu tarifele si preturile, nu i-au berea cu 3 lei de la Metro si o vand cu 25 de lei, japcagii

Sinus
19 iulie 2022
Contra-amoral, contra-tot!

Eu m-am lămurit încă din primele luni ce amiral de baltă am votat cu toții...incapabilul ăsta, întâi taie apoi măsoară...s-a văzut de nenumărate ori, fiind totuși cu niste trese date de băse pe umeri, ar trebui să-și de-a demisia de onoare!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5881 secunde