Ursula von der Leyen: Trebuie să oferim un salariu decent pentru toţi cei care lucrează

457
Ursula von der Leyen: Trebuie să oferim un salariu decent pentru toţi cei care lucrează - shutterstock14474043171300x731-1620463553.jpg
Subiectul salariului minim a fost pe agenda de discuție a liderilor UE care s-au întâlnit în Portugalia. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat necesitatea de a se găsi o modalitate pentru ca angajații să poată primi un salariu decent din care să poată trăi. Ţările din sud, precum Franţa, Italia, Spania şi Portugalia, sunt în favoarea armonizării salariilor minime. Dar ţările din nord, care ţin la modelul lor performant de negociere colectivă, precum şi cele din est, care se tem să îşi piardă competitivitatea, se opun cu fermitate.


"Trebuie să găsim o modalitate de a oferi un salariu decent pentru toţi cei care lucrează toată ziua astfel încât aceştia să poată cel puţin trăi din munca lor", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Agerpres.


Von der Leyen a reamintit realizările Europei în gestionarea crizei generate de pandemie, în special planul de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro, finanţat printr-o datorie comună fără precedent, un simbol al solidarităţii europene. La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre proiectele legislative în desfăşurare la Bruxelles care încearcă să protejeze mai bine lucrătorii noilor platforme digitale sau să impună o convergenţă ascendentă a salariilor minime în UE. Şeful statului francez nu a ascuns însă faptul că există dificultăţi. "Există rezistenţă, reticenţă, momente de tensiune, dar acestea sunt necesare pentru ca azi să existe progrese", a declarat Macron.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7198 secunde