Vești bune pentru constănțeni! Reabilitarea magistralei I de termoficare, aproape finalizată

431
2

Articole de la același autor

Prima etapă a proiectului de reabilitare a tronsoanelor de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale este aproape finalizată.


Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac împreună cu societatea contractată pentru realizarea lucrărilor, directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, și echipa de proiect au participat marți, la o conferință de progres a lucrărilor.
“Lucrările s-au desfășurat conform graficului, ba chiar mai repede decât era estimat, astfel că acest proiect este finalizat în proporție de 81,62%. Vestea bună este că aproximăm ca în luna iunie să fie gata, deși termenul de finalizare era în luna decembrie”, a declarat primarul Vergil Chițac.


Reamintim că Etapa I a proiectului presupune reabilitarea a 21,6 de km tronsoane de rețea termică din magistrala I și breteaua de legătură între cele două magistrale. Valoarea totală a proiectului: 115.405.074,99 lei.


De asemenea, a fost prezentată demararea lucrărilor la Etapei III a proiectului de modernizare a rețelelor termice din municipiul Constanța. În această etapă se vor reabilita 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică.


Termenul de finalizare a Etapei III este 31.12.2023, iar valoarea lucrărilor este de 52.206.963,17 lei.


“Înlocuirea conductelor din rețeaua de distribuție și rețeaua de transport înseamnă o diminuare majoră a pierderilor, ceea ce va duce la reducerea costurilor, iar constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină”, potrivit proiectului. 


Comentează știrea

fani
25 aprilie 2023
hotia

Vestea si mai buna ,s-au papat banii pentru o ineptie si urmeaza sa tremurati la iarna mai mult ca alte ierni .Motivul : ca sa mai investeasca in alte cateva etape

Ion
26 aprilie 2023
pacat de banii orasului si de nervii nostri

Bani ARUNCATI pe geam... era simplu, montate centrale pe gaz in toate punctele termice si INCHIDEREA gaurii negre CET . Asta era solutia optima, scapam de vechitura si zecile poate sutele de angajati si mai ales de km de conducte. Dar pe ei nu ii intereseaza cum e bine pt oras...

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde