Vești bune! Românii vor avea patru zile libere la finalul lunii

671
Vești bune! Românii vor avea patru zile libere la finalul lunii - zile-libere-noiembrie-1698833487.jpg

Articole de la același autor

Se anunță zile libere la sfârșitul lunii noiembrie. Românii se vor bucura de o minivacanță de patru zile.

Prima zi liberă este anunțată pe data de 30 noiembrie, atunci când îl sărbătorim pe Sfântul Andrei. Această zi este considerată Sărbătoare Legală și cade într-o zi de joi. De asemenea, 1 decembrie, Ziua Națională a României, cade într-o zi de vineri, astfel că românii se vor putea bucura de un weekend prelungit, împreună cu zilele de sâmbătă și duminică. Prin urmare, românii vor fi liberi de pe data de 30 noiembrie până pe 3 decembrie și se vor putea bucura de câteva zile alături de familie sau într-un loc în care așteaptă să meargă de multă vreme.

Zile libere legale sunt considerate acele sărbători declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend în care, în mare parte, nu se lucrează. Atunci când aceste zile se nimerește să pice într-o zi de weekend, și nu la finalul sau începutul săptămânii, nu ne putem bucura de mai multe libere și nici de o zi liberă în locul celei legale.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, exceptând unitățile sanitare și cele de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție. Românii care sunt nevoiți să lucreze în zilele de sărbătoare legale vor avea parte de o compensare cu o zi liberă acordată ulterior. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde