De la 1 ianuarie

Vești bune! Salariul minim pe economie crește la 1.200 lei

405
Vești bune! Salariul minim pe economie crește la 1.200 lei - vestibunesalariu1-1450464846.jpg

Articole de la același autor

Deși Ministrul de Finanțe spulbera, în urmă cu câteva zile, orice speranță că din ianuarie ar putea crește salariul minim pe economie, se pare că s-au refăcut socotelile și, până la urmă, vor fi făcute majorări.

Vineri după-amiază, reprezentanții Guvernului au promis sindicatelor că salariul minim brut va crește la 1.200 de lei chiar de la 1 ianuarie 2016. Majorarea se va face în baza unei hotărâri de Guvern care va fi aprobată pe 30 decembrie, urmând doar să mai fie stabilit dacă impozitele și taxele aferente acestui salariu vor fi similare celor unei remunerații de 1.050 de lei sau dacă majo-rarea va fi acordată necondiționat de modul de impunere.

Confederațiile sindicale și cele patronale s-au întâlnit cu ministrul Muncii, Familiei, Protecției Socialei și Persoanelor Vârstnice, Ana Costea, și cu cel al Finanțelor, Anca Dragu, pentru noi negocieri. La finalul discuții-

lor, președintele Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a precizat că s-a căzut de acord ca salariul minim pe economie să crească la 1.200 de lei, însă sunt în discuție două variante de lucru.

Liderul sindical a precizat că patronatele au propus ca majorarea să se aplice doar în cazul salariilor, nu și pentru taxele și impozitele care se plătesc pentru salariile minime (impozitele pe salariu, CAS), respectiv acestea să rămână înghețate la nivelul de 1.050 de lei.

"A doua variantă este susținută de sindicate și de una dintre confederațiile patronale și se referă la majorarea necondiționată până la 1.200 de lei. S-a stabilit că trebuie să construim cu Ministerul Muncii un mecanism de corecție a salariului minim, care să aibă la bază și coșul minim și alte elemente. Aceste două variante vor fi analizate de către Guvern și vor fi discutate în Consiliul Național Tripartit, în 28 decembrie, în Consiliul Economic și Social, în 29 decembrie, urmând ca în 30 decembrie Guvernul să ia o decizie în ședința de Guvern", a mai spus Hossu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde